fbpx

FRISS HÍREK

Hamarosan döntenek az árstopok megújításáról

- Advertisement -

A kormány a Facebookon közölt erről posztot, megerősítve Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi bejelentését, hogy június közepéig határoznak az árstopok megújításáról. Mint írják, jó intézkedésnek tartják, szeretnék fenntartani – írja a Szabad Európa.

A hatósági árak inflációt mérséklő hatása jelentős, 13 százalék lenne ezek nélkül a fogyasztói árak emelkedésének üteme, amely a hivatalos adatok szerint jelenleg 9,5 százalék körül van.

Nagy Mártont gazdaságfejlesztési miniszter korábban úgy vélekedett, hogy leghamarabb jövő év végére szoríthatják vissza 3 százalék közelébe az inflációt., és amíg az ilyen magas, nincs ok arra, hogy az árstopokat leállítsák.

Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke pár napja arról beszélt a Szabad Európának, hogy ha az árstopok miatt nincs ráengedve a magasabb világpiaci ár a gazdaságra, akkor el van dugva a költségvetésben. A következő években kell majd megfizetnie a költségvetésnek ezt az árat, vagyis akkor is az infláció negatív hatásait fogjuk fizetni az adóinkban, amikor más országok már túl vannak az egészen” .

Hasonló cikkünk:  Egy rejtély megoldása: ki és miért lesz hálás Gulyás Gergelynek a Magyar Péter jelenség kapcsán, amihez vagy van köze, vagy nincs?

A teljes cikket a szabadeuropa.hu-n olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...