fbpx

FRISS HÍREK

Tüntetés lesz az oktatásban dolgozók megbecsüléséért is a Parlamentél

- Advertisement -

A Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom nagyszabású tüntetést tart szerdán a Parlament előtt. A tüntetés célja felhívni a figyelmet a gyerekek jövőjéért, az oktatásban dolgozók megbecsüléséért és a sztrájk jogáért – tették közzé egy Facebook-eseményben.

Az eseményen fellép: Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítója, Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag, Funktasztikus, Agócs Márton, Damara, Szakács Gergő, Nági & Betti, és a Mered nevű zenekar. Beszédet mond: Nagy Ervin színész, Törley Kata, a Tanítanék Mozgalom képviselője, Glonczi László roma aktivista, az idei SZABAD-díj tulajdonosa, Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom társalapítója, Zeller Judit, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, Walton Viki magyartanár, drámapedagógus a Szülői Hang képviseletében. Felszólalnak továbbá a Diákok a Tanárokért és a Grund képviseletében.

„Álljunk ki együtt a gyerekek jövőjéért, az oktatásban dolgozók megbecsüléséért és a sztrájk jogáért!” – írják a szervezők. A koncertek ingyenesek lesznek, azonban elfogadnak adományt, amelyből pótolni tudják a polgári engedetlenségben résztvevő pedagógusok kieső bérét, és fedezni tudják a tüntetés szervezési költségeit.

Hasonló cikkünk:  A DK elindította a kampányát, szerintük előrehozott választások kellenek

„Ideje, hogy a döntéshozók észbe kapjanak, mert nem lesz, aki holnap tanítson” – hívják fel a figyelmet.

Az első közös, tavaszi koncertjükön az eső ellenére is több ezren mentek el, az adományozóknak köszönhetően pedig minden olyan sztrájkoló pedagógus kieső bérét tudták pótolni, aki leadta igénylését.

Szerdára, október 5-re – az oktatás világnapjára – országos, egységes sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...