fbpx
15.9 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

Középiskolai kérdőív Orbán Viktorról, a NATO-ról és a Magyar Honvédségről

- Advertisement -

Online kérdőívet töltettek ki egy székesfehérvári középiskola diákjaival, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy mi a véleményük a NATO-ról, a Magyar Honvédségről, és Orbán Viktorról.

Arra is rákérdeztek dolgozik-e valamelyik családtagjuk a médiánál vagy van-e olyan rokonuk, aki tagja valamilyen politikai pártnak. Azt is szerették volna megtudni a felmérés készítői, hogy a diákok mennyire büszkék arra, hogy magyarok, mitől érzik magukat a legbüszkébbnek. A honvédség kapcsán az kérdezték, hogy mennyire tartják fontosnak, hogy Magyarországnak erős hadserege legyen és megfontolnák-e csatlakozásukat a honvédséghez.

A Belügyminisztérium közölte, hogy a kérdőíves felmérés a tárca előtt nem ismert, a Székesfehérvári Tankerületi Központ pedig azt, hogy az általuk fenntartott intézmények közül egy gimnáziumban 20 tanuló töltötte ki önkéntesen, anonim módon az online kérdőívet egy honvédelmi ismeretekkel kapcsolatos kutatáshoz, de a felmérésről a tankerület előzetesen nem értesült, arról az iskola vezetője saját hatáskörben döntött.

Hasonló cikkünk:  Miért ellenzi Orbán az új NATO-főtitkár jelöltet?

Az iskola igazgatója szűkszavúan magyarázta a kérdőívet: a kutatás célja a fiatalok honvédelmi ismereteinek vizsgálata. Azt nem árulta el, hogy ki rendelte meg a felmérést és kik fogják kiértékelni a válaszokat.

„Nagyon kíváncsi vagyok, milyen céllal készült a felmérés, különösen arra, miért pont Orbán Viktorról kérdezték a diákokat egy honvédelemmel kapcsolatos kutatásban, miért nem inkább Novák Katalinról, aki államfőként a honvédség főparancsnoka” – mondta Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke.

Totyik szerint lehetséges, hogy a miniszterelnök népszerűségét szeretnék felmérni az elmúlt hetek tanár-diák megmozdulásai után. Túl irányítottnak tűnnek a kérdések, és jó lenne tudni, hogy az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központ (KK) jóváhagyta-e, hogy egy ilyen kutatásba bevonják a diákokat. A KK nem reagált erre a kérdésre.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...