fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Kinek jó megoldás a szerver hoszting?

- Advertisement -

A szerver hoszting, vagy magyarosabb nevén szerver elhelyezés mindenki számára jó megoldás lehet, akik rendelkeznek szerverrel, de nincs hova elhelyezniük. Ennek számos oka lehet, például valami miatt el kellene költözni a régi szerverteremből, de rövid időn belül nem sikerült új helyszínt találni. Az is megeshet, hogy valaki szeretne saját vasat vásárolni, ám a fenntartásával, üzemeltetésével, karbantartásával nem akar bajlódni.

A szerver hoszting lényege

Ha úgy döntesz, hogy előfizetsz szerver hosztingra a RackForestnél, akkor többet kapsz annál, minthogy lesz hova fizikailag lepakolnod a vasat úgy, hogy működni is tudjon. Ez a cég öt budapesti szerverteremmel is rendelkezik, három egymástól eltérő helyszínen, ami garanciát jelent a redundanciára. A szünetmentes áramellátásról aggregátorral gondoskodnak.

A szerver hoszting egy komplett szolgáltatás. A havidíjért cserébe professzionális környezetet biztosítanak. Ha bármi történne a vasaddal, akkor egy bérszerverrel gyakorlatilag azonnal ki tudják azt váltani. Történjen a meghibásodás akár éjjel, akár hétvégén vagy ünnepnapon, a 24 órás személyes szerver elérés és a support mindig biztosított, kivétel nélkül.

A helyi hálózatok és egyéb rendszerek között a site2site VPN biztosít integrált hang-, adat- és internetkapcsolatot. Ez egy biztonságos megoldás, így nincs akadálya annak, hogy kritikus üzleti alkalmazások fussanak rajta.

Hasonló cikkünk:  A kormány húsz százalék béremelést ígért az ápolóknak, de nem mindenki kapott ennyit

Mit tartalmaz egy hoszting csomag?

A RackForestnél három különböző helyszínű szerverteremben lehet hoszting szolgáltatást igényelni. Ezeknek eltérő az ára, ám maguk a csomagok tartalmai, ezen kívül megegyeznek.

A szerver elhelyezés rack szekrényben történik határozatlan futamidővel. 1U rack szekrény helyet biztosítanak, továbbá GigabitEthernet switch portot. Ennél a cégnél garantált az 1 Gbit/S nemzetközi és belföldi internetkapcsolat.

A csomag 130W tényleges áramfelvételt tartalmaz, körülbelül 450-600W tápegységgel lehet kalkulálni. Az előfizetéshez díjmentesen jár a privát VLAN, az IP konzol port és menedzsment IP cím, amelyet VPN gateway-en keresztül lehet elérni. Nem kell külön fizetni egy IPv4 IP címért sem.

A havidíj 120 TB külső adatforgalmat és redundáns áramellátást szavatol. A szerver meghibásodása esetén soron kívül igénybe vehetők a szolgáltató bérszerverei. Mindezeken felül online forgalmi statisztikákat is rendelkezésre bocsátanak az előfizetők számára.

Egyedi igényekre egyedi megoldások

A csomagok kiindulási alapnak jók, ám magától értetődően vannak, akik számára más konstrukció volna megfelelőbb. Éppen ezért a RackForestnél lehetőség van kiegészítő szolgáltatásokat vásárolni, például plusz 1U helyet, extra teljesítményt vagy backup FTP tárhelyet. Akár teljesen egyedi csomag összeállítására is lehetőség nyílik, ez már megegyezés kérdése.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...