fbpx

FRISS HÍREK

Kolbászos lecsótól a csülökpörköltig: gasztrohét lesz Kecskemét főterén

- Advertisement -

Augusztus 22-től 26-ig, azaz keddtől szombatig rendezik meg a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítást Kecskeméten, immár huszonhatodik alkalommal. Idén újdonság, hogy a Hírös Forrás szökőkút környékén az adott napon bemutatkozó települések hagyományos, főtt egytálételeket és desszerteket kínálnak.

Mint az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülettől megtudtuk, gasztroudvart rendeznek be a szökőkútnál, itt lehet majd vásárolni a települések helyben megtermelt alapanyagokból készített, rájuk jellemző ételeiből a színpadi programok után. Hangsúlyozták azt is, aki vesz az ételekből, „az támogatja a térség településeinek kulturális tevékenységét is”.

A kínálat az alábbi: 

Augusztus 22. kedd 19 órától: Ballószög – kolbászos lecsó; Lajosmizse – tejespite szamóca lekvárral; Kerekegyháza – tarhonyás hús; Felsőlajos – tejespite sárgabarack lekvárral.

Augusztus 23. szerda 19 órától: Helvécia – csülkös paprikás krumpli, csemege uborka; Kunszállás – slambuc; Fülöpháza – túróscsusza.

Augusztus 24. csütörtök 18:30-tól: Orgovány – halászlé; Lakitelek, Tiszakécske – kemencés tarja lapcsánka ágyon, savanyúság, üdítő; Jakabszállás – káposztás kocka.

Hasonló cikkünk:  Ingyenes a parkolás a húsvéti hosszú hétvégén

Augusztus 25. péntek 19 órától: Nyárlőrinc – csülökpörkölt; Szentkirály – helyi ízesítésű lekváros palacsinta.

Augusztus 26. szombat 17 órától: Tiszaalpár – halászlé; Bugacpusztaháza – palacsinta.

„Ezek az alkalmak remek lehetőséget teremtenek arra, hogy a gazdálkodók, az élelmiszer-előállítók bemutathassák újdonságaikat és a kedves közönség helyben ismerkedhessen meg a helyi specialitások előállítóival, az ételek elkészítésének fortélyaival, hagyományával. Ez a rendezvény méltó ünnepe ételnek, italnak, valamint az összetartozásnak és a magyar vidéknek” – hívta fel a figyelmet az Aranyhomok Egyesület.

Szintén a főtéren, a szökőkút környékén a már megszokott térségi kertészeti és élelmiszeripari kiállításon 16 település lesz jelen több, mint száz kiállítóval, kézműves bemutatóval, kulturális műsorral. Minden nap 17 órától a térség polgármesterei mutatják be településüket, majd kulturális csoportjaik szórakoztatják a kilátogató közönséget. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...