fbpx

FRISS HÍREK

Megszűnhet a kecskeméti wakeboard pálya, aláírásgyűjtés indult a megmentéséért

- Advertisement -

Már csak alig 40 hiányzik abból a 2 ezer aláírásból, ami a kecskeméti wakeboard pálya további működéséhez, vagy ha úgy tetszik, megmentéséhez szükséges. A Kristó Róbert által, a SzabadaHang oldalán indított petícióban Kecskemét város lakói és a wakeboard sport szerelmesei álltak össze, hogy kifejezzék aggodalmukat aziránt, hogy a városvezetésben felmerült a gondolat, hogy az üzemeltető jelenlegi szerződését nem hosszabbítják meg.

„Ezen a pályán nem csak egyszerű sportot űzünk, hanem egy közösséget is alkotunk, amely szerves részét képezi városunknak. A kecskeméti wakeboard pálya nem csupán egy sportlétesítmény, hanem egy olyan hely, ahol a fiataloknak lehetőségük van egészséges életmódot kialakítani, szabadidőt tartalmasan eltölteni, és közösséget építeni.

„Itt tanuljuk meg a sportot, fejlesztjük ügyességünket, és építjük a karakterünket. A pálya nemcsak sportolási lehetőséget nyújt, hanem a térség turizmusát is fellendíti, ami gazdasági előnyökkel jár a városunknak” – írja a petíció kísérőlevelében Kristó Róbert. Hozzáteszi: ezenkívül a kecskeméti wakeboard pálya hozzájárul a fiatalok fejlődéséhez és a sport iránti elkötelezettségükhöz. Segít nekik elkerülni a káros szokásokat és a bűnözést, helyette egy pozitív és egészséges közegben találják magukat.

Forrás: Domb Beach Facebook-oldala

Az aláírók felhívják a döntéshozók figyelmét a pálya bezárásának potenciális negatív következményeire és arra kérik őket, vegyék figyelembe a következőket:

  • A kecskeméti wakeboard pálya fontos közösségi központ, amely támogatja a fiatalokat és a sportot a városunkban. Az évről évre megtartott számos gyerektábor sok kisgyerek számára aktív kikapcsolódást biztosít.
  • A pálya bezárása hátráltatná a fiatalokat az aktív és egészséges életmód kialakításában.
  • A pálya fenntartása hozzájárul a város turizmusának fellendítéséhez és a gazdasági növekedéshez.
  • A wakeboard sport egy olyan lehetőség, amely lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy fejlesszék ügyességüket, kitartásukat, koncentrációjukat, fókuszálási képességüket.
  • Idén itt került megrendezésre a 25. Magyar Wakeboard és Wakeskate Országos Bajnokság, melyre a jövőben is potenciálisan lenne igény és lehetőség. Ezen az eseményen kiemelkedő helyezést ért el több helyi sportolónk is, akik itt sajátították el az ehhez szükséges tudást.
  • A víz oxigénellátását is segíti, ahogy a nagy melegben folyamatosan mozgatjuk a vizet, amely fontos a tó élővilága számára.
Hasonló cikkünk:  Fiatal orvosok karrierjét támogató program indul Svébis Mihály emlékére

„A fent felsoroltak alapján kérjük, hogy fontolják meg a kecskeméti wakeboard pálya bezárásával kapcsolatos döntésüket, és keressenek alternatív megoldásokat annak érdekében, hogy továbbra is támogassák a vízisíelést, wakeboardot, wakeskatet és városunk ezen sportot űzőit” – áll a petíció kísérőszövegében.

A KecsUP megkereste az ügyben az aláírásgyűjtést elindító Kristó Róbertet, aki elmondta, felhívása célja a figyelemfelkeltés és nyomásgyakorlás a városvezetésre. „Remélem ezt a célt már sikerült vagy majd sikerülni fog elérni a közeljövőben” – fűzte hozzá.

Lapunk természetesen kérdéseket küldött a Városházának, valamint az üzemeltető cégnek is, ám cikkünk megjelenéséig választ nem kaptunk. Amint az megváltozik, természetesen az ügy főszereplőinek álláspontját is közöljük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...