fbpx

FRISS HÍREK

Augusztus 20. és az ünnepség

- Advertisement -

Államalapításunkra a főtéren emlékeztek meg, kihasználva a Hírös Hét színpadát ( előtte ugyanitt szentmisét tartottak ). A tikkasztó hőség ellenére sokan voltak. Kamarazenével kezdődött a műsor, majd jöttek a beszédek.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azt mondta, hogy Kecskemét úgy halad a jövő felé, hogy közben ápolja és tiszteli a hagyományokat. Valamint tiszteli azokat a korábbi városvezetőket és városatyákat, akik felépítették, felvirágoztatták a várost, és igyekszik az ő példájukat követni. A polgármesteri beszéd rendben volt, nem volt kampányízű, politikai áthallások sem voltak benne.

Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke a Magyarok Kenyere ünnepről elmondta, hogy soha ennyi búza nem jött össze még a Kárpát-medence magyarok lakta területeiről, mint most. Az ebből készült lisztből határon inneni és túli rászoruló gyerekek kapnak egész évre kenyeret és péksüteményt. Ez a kezdeményezés is az összetartozást erősíti – hangzott el.

Hasonló cikkünk:  Horváth Krisztofer, a KTE futballistája a hatodik legértékesebb NB I-es játékos a CIES-nél

Ebből a lisztből készült az a kenyér is, amelyet megáldottak, megszenteltek a színpadon. Kuti József református lelkész, Kis János evangélikus lelkész, Finta József plébános és Feczák László görög katolikus lelkész jelenlétében vágta fel a kenyeret a polgármester, majd megkínálták az ünneplő közönséget.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...