fbpx

FRISS HÍREK

Augusztus 20. és az ünnepség

- Advertisement -

Államalapításunkra a főtéren emlékeztek meg, kihasználva a Hírös Hét színpadát ( előtte ugyanitt szentmisét tartottak ). A tikkasztó hőség ellenére sokan voltak. Kamarazenével kezdődött a műsor, majd jöttek a beszédek.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azt mondta, hogy Kecskemét úgy halad a jövő felé, hogy közben ápolja és tiszteli a hagyományokat. Valamint tiszteli azokat a korábbi városvezetőket és városatyákat, akik felépítették, felvirágoztatták a várost, és igyekszik az ő példájukat követni. A polgármesteri beszéd rendben volt, nem volt kampányízű, politikai áthallások sem voltak benne.

Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke a Magyarok Kenyere ünnepről elmondta, hogy soha ennyi búza nem jött össze még a Kárpát-medence magyarok lakta területeiről, mint most. Az ebből készült lisztből határon inneni és túli rászoruló gyerekek kapnak egész évre kenyeret és péksüteményt. Ez a kezdeményezés is az összetartozást erősíti – hangzott el.

Hasonló cikkünk:  Olvasd el mit gondolnak szerkesztőségünk tagjai a sajtószabadságról!

Ebből a lisztből készült az a kenyér is, amelyet megáldottak, megszenteltek a színpadon. Kuti József református lelkész, Kis János evangélikus lelkész, Finta József plébános és Feczák László görög katolikus lelkész jelenlétében vágta fel a kenyeret a polgármester, majd megkínálták az ünneplő közönséget.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...