fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. október 5., szombat

FRISS HÍREK

Jógáznál a Cifrapalotában? A Múzeumok Őszi Fesztiválján megteheted!

- Advertisement -

Minőségét megőrzi! mottóval 2024. szeptember 30. és november 10. között szervezik meg a 19. Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozatot, amelyhez Kecskeméten a Cifrapalota is csatlakozott. A 2024-es Múzeumok Őszi Fesztiválja célja, hogy a folyamatosan alakuló és az elmúlt években forradalmi változásokat megélő gasztronómiai kultúra összetett kérdéskörét, és ennek múzeumi vonatkozásait állítsa a figyelem középpontjába.

Az országos programsorozat célja, hogy a csatlakozó intézmények múzeumi keretek között szórakoztató és „könnyen fogyasztható” módon mutassák be a témával kapcsolatos gyűjteményüket, műtárgyaikat, kutatási eredményeiket, múzeumpedagógiai illetve múzeumandragógiai fejlesztéseiket.

Nagy hangsúlyt kap továbbá, hogy mi mindent tanulhatunk elődeinktől ezen a téren is (pl. hagyományos ételkészítési technikák, ezekhez kapcsolódó használati tárgyak és mesterségek, idényjellegű és helyi zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, ősi gabonák újrafelfedezése, fermentálás, komposztálás).

Hasonló cikkünk:  Késsel megszúrta élettársát, majd öngyilkos lett egy férfi a Széchenyivárosban

Az életmód bemutatásához kevésbé szorosan kapcsolódó múzeumok részére pedig adódik a lehetőség, hogy a gasztronómiának a zenében, irodalomban vagy képzőművészetben történő megjelenítésére reflektáljanak.

Kecskeméten a Cifrapalotában október 5. és november 9. között állati jó nyomozással, jógával, kiscukrász-képzővel és számos, a gasztronómiához kötődő múzeumi programmal várják az érdeklődőket.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...