fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. május 6., hétfő

FRISS HÍREK

Szegeden és Kecskeméten is veszélyes a levegő

- Advertisement -

Nem ajánlott hosszabban a szabadban tartózkodni.

Ismét veszélyes a levegő minősége Kecskeméten és Szegeden a szálló por miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn.

Emellett Debrecenben, Egerben, Miskolcon és Szolnokon is egészségtelen a levegő, tizenegy településen – Budapesten, Dunaújvárosban, Hernádszurdokon, Kazincbarcikán, Oszláron, Putnokon, Sajószentpéteren, Salgótarjánban, Százhalombattán, Tökölön és Vácon – kifogásolt a minősége a levegőhigiénés index alapján.

Azt írták: a gyermekek, az idősek, a légúti, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők a leginkább veszélyeztetettek. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ezért nem javasolja, hogy veszélyes, illetve egészségtelen levegőminőségű helyeken hosszabban a szabadban tartózkodjanak, nem ajánlja a kültéri fizikai munkavégzést és a sportolást.

Kiemelték: a kültéri légszennyezők elsődleges forrása a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása, az avar és kerti hulladék égetése, valamint a közlekedés. A meteorológiai előrejelzés alapján a megélénkülő szél és a csapadék érkeztével kedden várható javulás a levegő minőségében – tették hozzá.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...