Nem is egy, hanem kettő munkásszálló épül a Homokbányán

- Advertisement -

A Boróka lakópark után az épülő Smaragd lakópark is kap a nyakába egy munkásszállót. Az előbbi közvetlen szomszédságában az önkormányzat építtet egy 300 fős szállót állami segítséggel, míg utóbbival szemben egy 400 fős szállót épít a Work N’ Stay Kft, miután tavaly év végén a közgyűlés úgy döntött, hogy 81 millió forintért ( +ÁFA ) a cégé lehet az egyetemi kollégium ( pontosabban tudósház ) melletti elhagyatott laktanya épület, ha vállalja a bontást és a felépítés után a szálló működtetését legalább 10 évig.

A dózerolást már elvégezték, és a terveket is beadták már, most a várokozás időszaka van – nyilatkozta a KecsUPnak Zsuffa Gábor cégtulajdonos. Az építkezés még ebben az évben elkezdődhet, jövőre már üzemelni szeretnének.

Így a két, egymástól 300 méterre lévő munkásszállóban összesen 700 munkásnak kínálnak helyet. A dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester által aláírt, és a 2018. novemberi közgyűlésre bevitt beszámoló megemlíti, hogy egyre több munkás érkezik más városokból és külföldről is Kecskemétre a munkaerőhiány miatt. Így minden bizonnyal szerb, bolgár és a most sem kis számban itt lévő ukránok is vendégei lesznek a szállóknak.

- Advertisement -
Exit mobile version