fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

LMP: A klímaváltozás veszélyes!

- Advertisement -

Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő és dr. Falusi Norbert, az LMP kecskeméti önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót Kecskemét főterén. A zöldpolitika helyben kezdődik címmel.

Ungár Péter elmondta, hogy Európa zöld lesz vagy nem lesz. Szerinte klímakatasztrófa van, amely a civilizáció történetében eddig nem tapasztalt súlyú fenyegetést jelent. Az Európai Unió jelenlegi vezetése és a Fidesz is a szennyező nagyvállalatok érdekeit képviseli, nem meglepő, hogy a források többségét is nekik osztják ki – tette hozzá.

Dr. Falusi Norbert arról beszélt, hogy amikor Kövér László megkérdőjelezi a klímaváltozást, akkor az alföldi emberek klímaváltozás ellen folytatott munkáját kérdőjelezi meg. A klímaváltozásnak leginkább az Alföld van kitéve – szögezte le. Súlyos problémát okoz a szélsőséges időjárás, az aszály, a hirtelen lezúduló eső, a jégeső. A klímaváltozás hatással van a társadalomra, a gazdaságra, következésképpen kihat az emberi egészségre, az élelmiszer-termelésre, a vízkészletekre. Az önkormányzati képviselő szerint a klímaváltozás és a migráció nem „vagy-vagy” kérdés, hanem ok-okozati probléma. Ahol a szárazság miatt nincs víz, és nincs élelem, onnan az emberek tömegesen fognak menekülni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...