Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Miért fontos a pártoknak az EP-választás? 2. rész

- Advertisement -

Elkezdett sorozatunkat folytatjuk, most újabb pártok nyilatkozatait olvashatják a listák sorrendjében az EP-választás fontosságáról.


4. Fidesz-KDNP

A Fidesz-KDNP nem élt a lehetőséggel, megkeresésünkre nem küldött nyilatkozatot.


5. Momentum

„A következő európai parlamenti választás tétje a Momentum szerint egyértelmű: Orbán vagy Európa. Orbán Viktor és a Fidesz politikája miatt egyre csak távolodunk Európától, a Momentum ezzel szemben egyre közelebb hozná Európához hazánkat. Míg a Fideszt felfüggesztették saját pártcsaládjában is, a Momentum szövetségesei a francia, holland vagy dán kormányokban ülnek és közösen dolgoznak egy egységes Európáért, hisz külön-külön kicsik és gyengék, együtt nagyok és erősek vagyunk.  Május 26-án azt kell eldöntenünk, hogy egy széthúzó és gyenge, vagy egy összetartó és erős Európát szeretnénk a jövőben.

A kormány támogatásával azt kockáztatjuk, hogy végleg elzárják hazánk elől az uniós forrásokat. Meg kell gátolnunk, hogy a Fidesz és holdudvara továbbra is az európai adófizetők pénzén gazdagodjon és építsen térköveket meg kilátókat, miközben a kórházaink omladoznak. Hogy ezt a lopást meggátoljuk, a Momentum szerint több intézkedés szükséges.

Szükséges, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, amely felügyeli az uniós pénzek elköltését, és a magyar ügyészség helyett is eljárást indít a korrupt politikusokkal szemben. Szükséges, hogy azokban az országokban, amelyek nem felelnek meg a jogállami kritériumoknak, közvetlenül az Európai Bizottság ossza szét az uniós forrásokat, ezzel kivéve a korrupt kormányok kezéből a pénzek ellopásának lehetőségét. Végül pedig szükség van arra, hogy az uniós pénzek olyan ügyekre menjenek, amelyek az ország fejlődését szolgálják, lehetőséget sem adva annak, hogy azokat stadionokra és 40 centis kilátókra költsék. Értelmetlen beruházások helyett költsük az EU-s pénzeket csak kórházakra, iskolákra és munkahelyekre!”


6. Demokratikus Koalíció

„Hazánk 2014.május 1-jén vált tagjává az Európai Uniónak. Az ország polgárainak 80%-a fontosnak tartja, hogy az Európai Unió megbecsült tagjai maradjunk.

A magyar egészségügy összeomlott. A várólisták elviselhetetlenek. Ha a betegnek üres a zsebe, akkor nem biztos, hogy megéli, mire elvégzik rajta a létfontosságú vizsgálatokat. Vannak szigetek, ahol az orvosok és ápolók még tartják a frontot, de meddig? Elavult gépek, fáradt ápolók, akiknek egy része, életveszélyben van. Minek kell még kiderülnie ahhoz, hogy népbutító reklámok helyett ezzel foglalkozzon a regnáló vezetés? Mi azért dolgozunk, hogy egy működő, európai színvonalú egészségügyet építhessünk, hazahívhassuk és itthon tarthassuk a magyar orvosokat, ápolókat, hogy a magyaroknak is járjon az európai egészségügyi minimum.

Sokan keményen dolgoznak, a fizetésük mégis elmegy lakhatásra,számlákra, bevásárlásra. A Demokratikus Koalíció azt szeretné, hogy mindenki egyenrangú európai polgár legyen,  akinek jár az európai minimálbér! Az egy életet ledolgozóknak pedig európai minimálnyugdíj. A ma áfacsalók és multicégek zsebét gyarapító pénzből garantálni lehetne az európai színvonalú béreket, az európai színvonalú nyugdíjakat és az európai családtámogatást szerte az EU-ban és Magyarországon is.

Orbán Viktor bevallotta, hogy amíg ő a miniszterelnök, Magyarországon nem lesz euró. Persze, a forint árfolyamával játszadozva gyarapodnak a Matolcsy-alapítványok, közben pedig csőd szélére kerülnek magyar családok. Az euró bevezetése fontos, hisz kiszámíthatóbbá válik gazdaságunk.

Orbán Viktor azt is beismerte, nem akar minket egy erős Európában látni. Ezért nem kérdés. Az EP-választás tétje, hogy Orbán vagy az erős Európai Egyesült Államok?”

- Advertisement -
Exit mobile version