fbpx

FRISS HÍREK

Ömlik a fekália a talajra? A cirkusz szerint szó sincs erről

- Advertisement -

Egy látogató töltött fel fotót a Facebookra arról, hogy furcsa trutyi folyik ki a Kecskeméten vendégeskedő Magyar Nemzeti Cirkusz WC kocsijából. A közeli felvételen valóban papírok és szilárdnak tűnő izék úsznak a pocsolya tetején.

Telefonon elértük a cirkusz sajtósait, hogy megkérdezzük, mi is látható a fotón. Levélben tehettük fel a kérdéseinket. Utána a helyszínre mentünk. Kívülről csak részlegesen látni be a WC területére, de az jól kivehető volt, hogy ekkor már lapátoltak a területen. A következőkre voltunk kíváncsiak:

– Jól látjuk-e, hogy szennyvíz folyik a csövekből?
– Miért csak úgy a talajra ömlik a kaki-pisi-wc papír?
– Mennyire általános, hogy ezt így oldják meg?
– Van ott amúgy egy gödör ásva, csak megtelt már?
– Kitelepülés előtt egyeztettek-e a szennyvíz elvezetésének lehetőségéről? Ha igen, kivel és mit mondtak Önöknek?

Erre jött a válasz, amelyben személyesen Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója foglalta össze gondolatait. Változtatás közöljük.

„Az érkezésünk előtt és a múlthéten sajnos elég kedvezőtlen volt az időjárás, sok eső esett. A wc kocsiból csupán a kézmosó vizet, illetve a zuhanyzóban lefolyt vizet engedjük ki. A korábbi esőzéseknek és az ezekből lefolyt víznek köszönhetően valóban rosszul néz ki a terület ezen része, nagy a sár. A wc, illetve piszoárból természetesen nem a földre folyik ki a szennyvíz. A kocsi erre rendszeresített tartálya gyűjti, amit minimum hetente egyszer elszállítanak. Mivel az állatok miatt kizárólag füves területen áll módunkban kitelepülni és ez számunkra első számú szempont, így sajnos nagyon sok esetben nem tudják biztostani a szennyvíz direkt elvezetését. Ezért minden városban megrendeljük elszállítását.”

Hasonló cikkünk:  Újabb helyreigazítási pert veszített el elsőfokon a Kecskeméti Médiacentrum

Mivel nem az a célunk, hogy meggyalázzuk a nagy múltú cirkuszt, csupán egy közszájon forgó témának jártunk utána, ezért álljon itt az a rész is, amely, bár szorosan nem tartozik a témához, a válaszban ugyancsak szerepel.

„A Richter család munkáját már többször díjazták a művészet Oscar-díjával is Monte-Carlóban. Valóban minden évben a cirkuszvilág legnagyobb sztárjait hívjuk meg a magyar közönséghez, hogy egy világszínvonalú műsorral turnézunk az országban, hogy tovább népszerűsítsük a magas színvonalú cirkusz műfajt. Bízok benne, hogy egy ilyen önhibánkon kívüli félreértés nem fogja befolyásolni a nézőket abban, hogy kihagyjanak egy ilyen nem mindennapi showműsort, mellyel május 26-ig vendégszerepelünk Kecskemét városában.”

– tette hozzá a cirkuszigazgató.

Kaptunk egy fotót is a levélben, amelyen látható a lapátolás eredménye.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...