fbpx
7.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Ömlik a fekália a talajra? A cirkusz szerint szó sincs erről

Egy látogató töltött fel fotót a Facebookra arról, hogy furcsa trutyi folyik ki a Kecskeméten vendégeskedő Magyar Nemzeti Cirkusz WC kocsijából. A közeli felvételen valóban papírok és szilárdnak tűnő izék úsznak a pocsolya tetején.

Telefonon elértük a cirkusz sajtósait, hogy megkérdezzük, mi is látható a fotón. Levélben tehettük fel a kérdéseinket. Utána a helyszínre mentünk. Kívülről csak részlegesen látni be a WC területére, de az jól kivehető volt, hogy ekkor már lapátoltak a területen. A következőkre voltunk kíváncsiak:

– Jól látjuk-e, hogy szennyvíz folyik a csövekből?
– Miért csak úgy a talajra ömlik a kaki-pisi-wc papír?
– Mennyire általános, hogy ezt így oldják meg?
– Van ott amúgy egy gödör ásva, csak megtelt már?
– Kitelepülés előtt egyeztettek-e a szennyvíz elvezetésének lehetőségéről? Ha igen, kivel és mit mondtak Önöknek?

Erre jött a válasz, amelyben személyesen Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója foglalta össze gondolatait. Változtatás közöljük.

„Az érkezésünk előtt és a múlthéten sajnos elég kedvezőtlen volt az időjárás, sok eső esett. A wc kocsiból csupán a kézmosó vizet, illetve a zuhanyzóban lefolyt vizet engedjük ki. A korábbi esőzéseknek és az ezekből lefolyt víznek köszönhetően valóban rosszul néz ki a terület ezen része, nagy a sár. A wc, illetve piszoárból természetesen nem a földre folyik ki a szennyvíz. A kocsi erre rendszeresített tartálya gyűjti, amit minimum hetente egyszer elszállítanak. Mivel az állatok miatt kizárólag füves területen áll módunkban kitelepülni és ez számunkra első számú szempont, így sajnos nagyon sok esetben nem tudják biztostani a szennyvíz direkt elvezetését. Ezért minden városban megrendeljük elszállítását.”

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti programot tervez hét végére? Ezt ne hagyja ki
Hasonló cikkünk:  1 milliárd forintot oszt szét a Mercedes Kecskemét környéki sportegyesületeknek

Mivel nem az a célunk, hogy meggyalázzuk a nagy múltú cirkuszt, csupán egy közszájon forgó témának jártunk utána, ezért álljon itt az a rész is, amely, bár szorosan nem tartozik a témához, a válaszban ugyancsak szerepel.

„A Richter család munkáját már többször díjazták a művészet Oscar-díjával is Monte-Carlóban. Valóban minden évben a cirkuszvilág legnagyobb sztárjait hívjuk meg a magyar közönséghez, hogy egy világszínvonalú műsorral turnézunk az országban, hogy tovább népszerűsítsük a magas színvonalú cirkusz műfajt. Bízok benne, hogy egy ilyen önhibánkon kívüli félreértés nem fogja befolyásolni a nézőket abban, hogy kihagyjanak egy ilyen nem mindennapi showműsort, mellyel május 26-ig vendégszerepelünk Kecskemét városában.”

– tette hozzá a cirkuszigazgató.

Kaptunk egy fotót is a levélben, amelyen látható a lapátolás eredménye.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...