fbpx
9.4 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Vágó Gábor szerint vasárnap dönthetünk arról, hogy ne legyen sivatag a Homokhátságból

- Advertisement -

Az emberiség legnagyobb kihívása a klímaváltozás. A kérdés az, hogy hogyan sikerül fenntartani az emberi civilizációt. Az Európai Uniónak különös felelőssége van abban, hogy a következő 5 évben végre tud-e hajtani egy radikális zöld fordulatot. A tudósok szerint ha 10 éven belül nem történnek lépések, akkor visszafordíthatatlan természeti folyamatok indulnak be – jelentette ki Vágó Gábor, az LMP EP-listájának vezetője Kecskeméten.

Az utolsó esély az emberek kezében a mostani választás, hogy megálljt parancsoljanak a klímaváltozásnak. A legnagyobb felelősök az üvegházhatású gázoknak a 2/3-át bocsátják ki. Őket kell leginkább szabályozni, hogy csökkentsék a kibocsátást  – tette hozzá a politikus.

A Homokhátság kiemelten elszenvedője a klímaváltozásnak. Míg a világon átlagosan 0,9 Celsius fokkal nőtt a hőmérséklet, addig itt nálunk 1,8 Celsius fokkal, tehát a duplájával. Ha ezt a folyamatot nem tudjuk megállítani az Európai Unióból, akkor 10 év múlva félsivatagi környezet vesz bennünket körbe. Intő jel, hogy májusban volt már decemberi, októberi, áprilisi és júliusi idő is, de ez még csupán a kezdet, ennél sokkal durvább kilengések lesznek, ha nem oldjuk meg ezt a kérdést. Ezért is nagyon fontos az EP-választás – szögezte le Vágó Gábor.

Hasonló cikkünk:  Fiktív Shakespeare történetet mutattak be a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...