Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Varázsütésre nagyobb rend lett a főtéren

- Advertisement -

Keddi cikkünk után szerdára változott a helyzet a kecskeméti főtéren. Kérdéseinkre is megkaptuk a szűkszavú választ időközben a Városházáról.

Aki naponta sétál a belvárosban, az azzal szembesülhet, hogy napról-napra más útvonalon kell közlekednie, ha célba akar érni. A jelenleg nem túl szívderítő látványt nyújtó kecskeméti főtér sok olvasónk szemét szúrja – írtuk keddi cikkünkben.

Így nézett ki még kedden reggel Kecskemét főtere:

Kérdéseinket a Városfejlesztő Kft-nek juttattuk el először, akik közölték, hogy az Önkormányzat hatáskörébe tartozik ez a projekt, így továbbították oda levelünket. Szerda délután megérkezett a reagálás a sajtóosztálytól.


A főtéren a Református iskola környéke hosszú ideje alatt állandó munkálatok alatt van. Mi ennek az oka? Pontosan milyen munkavégzések folynak ott, illetve a tér többi területén?

– 2019. március 11-én kezdődött a Főtér Rákóczi út felé eső és a volt Liberté kávéház előtti részén az elektromos és a víziközművek felújítása. A munkálatok során a megjelölt térrész közvilágítási hálózata újul meg és ezzel egyidejűleg a főtéri rendezvények kiszolgálását biztosító infrastruktúrát építjük át.

– Milyen forrásból valósulnak meg ezek a rekonstrukciók, és mekkora összegből?

– Önkormányzati forrásból, mintegy 94 millió forint összegben.

– Az ’56-os emlékműnél felszedett kockakövek is a felújítási munkák részei?

– Igen.

– Mi fog történni a részlegesen szalaggal lezárt Arany János utcán, illetve a Vérellátónál a körúton?

– Részben a Városüzemeltetési Kft. burkolatjavítási munkákat végez, részben a Termostar Kft. a korábbi távhővezeték építés utáni burkolat helyreállítás garanciális javítását végzi.

– Szükséges volt-e egyszerre, ilyen ütemben végezni ezeket a munkálatokat?

– Igen. Télen nem lehet ilyen munkálatokat végezni, a rendezvények, turisztikai szezon kezdetéig pedig célszerű befejezni.

– Mikorra várható a végleges rend helyreállása a főtéren?

-A területrendezés május végére befejeződik, azt követően már csak a csatlakozópontok elhelyezése történik.


Ez pedig már a szerda esti állapot:

Hogy a cikkünk megjelenése, kérdéseink feltevése, és a főtéri kép rendezettségének javulása között összefüggés van-e, azt döntsék el Olvasóink.

- Advertisement -
Exit mobile version