Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A szúnyogokon túl is sok áldozata volt a keddi gyérítésnek

- Advertisement -

Tegnap sikerült hosszas várakozás után gyéríteni a szúnyogpopulációt a Hírös városban, ám csak felemás sikerrel.

Olvasói fotók bizonyítják, hogy borzasztó pusztítást vitt véghez környezetünkben az akció, bizony több más hasznos, illetve kevésbé utált rovar is áldozatul esett. Méhek, katicabogarak, sőt lepkék is elpusztultak.

Emelett több kommentelőnk, illetve maga az olvasói levél írója is megfogalmazta, hogy csak részben sikerült jól a tegnapi gyérítés, ugyanis reggel még igen aktívak voltak a vérszívók.

Mint azt korábban a Népszava lehozta és mi is átvettük: jelenleg sajnos olyan, mintha megvárnánk, míg kigyullad a ház és utána oltanánk a tüzet, ahelyett, hogy megakadályoznánk a kialakulását. Idén ez nagyon érződik. Két nappal a kémiai gyérítés után szinte ugyanannyi szúnyog van, mint előtte. Üzleti érdekek állhatnak a háttérben, emiatt nem sikerül átállni a biológiai irtásra – mondta Kemenesi Gábor virológus.

Pedig a kémiai irtás csak a repülő szúnyogokat pusztítja el, az utánpótlást nem, így ez szinte egy szélmalomharc. A természetvédők által is preferált biológiai irtás lényege egyébként, hogy egy olyan, talajlakó baktériumot juttatnak a vizekbe, amely elpusztítja a szúnyog lárváit, és csakis azokat. Ez a módszer nem veszélyes más állatokra. A másik verzió a kémiai irtás, ilyenkor a levegőbe permetezett idegméreggel történik az irtás. Ez elpusztít minden olyan rovart, ami az adott időpontban éppen a levegőben van. Így fordulhatott elő, hogy méhek, további hasznos rovarok estek áldozatául a méregnek. A méreg ugyan emberre nem veszélyes, de a környezetre káros!

- Advertisement -
Exit mobile version