fbpx

FRISS HÍREK

Az átadón hálálkodott az ivókútért az alpolgármester, Facebookján elfelejtette megemlíteni, honnan származott az ötlet

- Advertisement -

Az ivókút átadásáról írt cikkünket azzal kezdtük, hogy az esemény jó kis politikai humorral indult, ami kifejezetten oldotta és feldobta a légkört. Nevetett is rajta mindenki. Tényleg jó volt nézni, hogy az amúgy politikai ellenfelek – Király József és Szeberényi Gyula Tamás – tudnak együtt nevetni, és egy eseményen, egy ügy érdekében felszólalni.

De a történet itt véget is ért. Ez csak utóbb derült ki, akkor, amikor elolvastuk Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester Facebook bejegyzését. Úgy tűnik, ő már beindította a kampányt, ahol politikai riválisoknak nincs helye. Még akkor sem, ha pár órával előtte együtt nevettek az ünnepségen.

Igen, tudjuk, hogy Szeberényi Gyula Tamás a Fideszben, Király József pedig az MSZP-ben politizál. De azt hittük egy fél óráig, hogy ezen túl lehet lépni. Úgy tűnik, nem lehet. Pedig Király József ebben az esetben nem mint ellenzéki képviselő szerepelt, hanem mint a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke. Amely egyesületben anno felvetődött, hogy legyen több ivókút a főtéren. És amely egyesület ezt a tervet leporolva, megvalósította ( ugyan széles összefogással ) most a romkertben ezt az ivókutat.

Az eseményen az alpolgármester kezet rázott Király Józseffel, és hálálkodva vette át a város nevében a kutat. Ezek szerint mindez csak színjáték volt, a sajtónak és a közönségnek szólt. Mert a posztjában már egyáltalán nem tartotta fontosnak megnevezni a városszépítőket. Még ha Király Józsefet név szerint nem is említette volna. Ezt írta az alpolgármester:

Hasonló cikkünk:  Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

Új ivókutat avattunk ma fel a Lestár téren elhelyezkedő Romkertben. Ez a terület már kialakult egy ilyen találkozási pontnak. Aki erre jár, az látja, hogy itt fiatalok összejönnek, kicsit el lehet bújni, kicsit a szerelmeseknek is egy meghittebb környezetet jelent, és mellette egy kicsit otthonosabbá is válik. A Bozóki István által faragott építményre, Ulrich Gábor képzőművész a Barátok templomának egyik ablakának kicsinyített mását tervezte meg.

Az már csak hab a tortán, hogy a poszthoz a hiros.hu fotóit használta fel. Nyilván nem csak úgy letöltötte erről a honlapról, mert akkor rajta lenne a hírportál logója a képeken a jobb felső sarokban. Megkapta/elkérte az eredeti fotókat és felhasználta. Persze könnyű úgy kampányolni, hogy fotósra nem kell költeni, hanem a közpénzből működő önkormányzati sajtó fotóját használja fel. Nyilván abból sem lesz jogvita, hogy a forrást nem nevezte meg. Még arra is ügyelt az alpolgármester, hogy nehogy véletlenül az egyik fotón rajta legyen Király József.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...