fbpx

FRISS HÍREK

Valótlansággal kiegészítve tette vissza törölt cikkét a HIROS.HU

- Advertisement -

Válaszuk szerint szakmai okra hivatkozva törölte korábban azt a cikkét a hiros.hu, amely arról szólt, hogy a Club Caribe épületében a szórakozók helyett ma már csak a galambok turbékolnak. Hiányosnak találták, és mikor beleírták a még szükséges információkat, akkor újból élesítették. Ez pedig lényegében az volt, hogy az önkormányzat nem tehet semmiről, rajta ugyan nem múlik, hogy jobb sorsa legyen a helyőrségi klubnak. Csak hát a tulajdonos nem adja oda neki, hogy gondoskodhasson az épületről. És itt jön valótlanság. A szakmaiság arra nem terjedt ki, hogy pontosan leírják, kié is az épület. Az ugyanis nem a Honvédelmi Minisztériumé, ahogyan a hiros.hu állítja, hanem a Magyar Államé. Így a cikkben két helyen is tévesen emlegetik a minisztériumot. Az csupán a kezelője az ingatlannak. Vagyis tulajdonjog átadásáról hiába tárgyal bárki is a honvédelmi tárcával.

Két magyarázat van arra, hogy miért szerepel hibásan a tulajdonos felemlegetése a cikkben.

  1. A cikk írója félreértette. Nem tudja jól. Nem nézett utána. Pedig három perc alatt ingyenesen lekérhető a tulajdoni lap a földhivatalból. Interneten, tehát még csak egyetlen lépést sem kell megtenni ezért.
  2. Rossz infót mondtak neki, minden bizonnyal az önkormányzattól. Hiszen arra hivatkozik a kiegészítésben az író. Nem tudnák ott, hogy ki a tulajdonosa az épületnek? Ha ez is történt, akkor is a szerző ellenőrizhette volna az információt.
Hasonló cikkünk:  Újabb helyreigazítási pert veszített el elsőfokon a Kecskeméti Médiacentrum

A hiros.hu tehát, bármelyik eset is legyen igaz, szakmaiatlan volt. Nem járt utána. Szóval ezért kár volt a felhajtás. Ha marad az eredeti cikk, maximum hiányosnak érezhette volna az olvasó, így viszont félretájékoztatás lett belőle.

Mivel a hiros.hu oldalra visszatett cikket továbbra sem találjuk a portál Facebook oldalán – ahol a polgármester felelősségét is emlegették a kommentekben az éjszakai szórakozási lehetőségek korlátozottságában -, nehezen hihető a magyarázat, amely szerint nem cenzúra történt, hanem szakmai okokból vették le a cikket. Miután Bogdándi Ferenc online- és közösségi médiaszerkesztő azt írta, hogy nem töröltek sosem kommentet, kaptunk olyan leveleket, amelyek szerint olvasók nem tudnak kommentelni, mert ki vannak tiltva az oldalról.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...