fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Valótlansággal kiegészítve tette vissza törölt cikkét a HIROS.HU

- Advertisement -

Válaszuk szerint szakmai okra hivatkozva törölte korábban azt a cikkét a hiros.hu, amely arról szólt, hogy a Club Caribe épületében a szórakozók helyett ma már csak a galambok turbékolnak. Hiányosnak találták, és mikor beleírták a még szükséges információkat, akkor újból élesítették. Ez pedig lényegében az volt, hogy az önkormányzat nem tehet semmiről, rajta ugyan nem múlik, hogy jobb sorsa legyen a helyőrségi klubnak. Csak hát a tulajdonos nem adja oda neki, hogy gondoskodhasson az épületről. És itt jön valótlanság. A szakmaiság arra nem terjedt ki, hogy pontosan leírják, kié is az épület. Az ugyanis nem a Honvédelmi Minisztériumé, ahogyan a hiros.hu állítja, hanem a Magyar Államé. Így a cikkben két helyen is tévesen emlegetik a minisztériumot. Az csupán a kezelője az ingatlannak. Vagyis tulajdonjog átadásáról hiába tárgyal bárki is a honvédelmi tárcával.

Két magyarázat van arra, hogy miért szerepel hibásan a tulajdonos felemlegetése a cikkben.

  1. A cikk írója félreértette. Nem tudja jól. Nem nézett utána. Pedig három perc alatt ingyenesen lekérhető a tulajdoni lap a földhivatalból. Interneten, tehát még csak egyetlen lépést sem kell megtenni ezért.
  2. Rossz infót mondtak neki, minden bizonnyal az önkormányzattól. Hiszen arra hivatkozik a kiegészítésben az író. Nem tudnák ott, hogy ki a tulajdonosa az épületnek? Ha ez is történt, akkor is a szerző ellenőrizhette volna az információt.
Hasonló cikkünk:  Lendvai Ildikó történetét érdemes megismerni (könyvkritika)

A hiros.hu tehát, bármelyik eset is legyen igaz, szakmaiatlan volt. Nem járt utána. Szóval ezért kár volt a felhajtás. Ha marad az eredeti cikk, maximum hiányosnak érezhette volna az olvasó, így viszont félretájékoztatás lett belőle.

Mivel a hiros.hu oldalra visszatett cikket továbbra sem találjuk a portál Facebook oldalán – ahol a polgármester felelősségét is emlegették a kommentekben az éjszakai szórakozási lehetőségek korlátozottságában -, nehezen hihető a magyarázat, amely szerint nem cenzúra történt, hanem szakmai okokból vették le a cikket. Miután Bogdándi Ferenc online- és közösségi médiaszerkesztő azt írta, hogy nem töröltek sosem kommentet, kaptunk olyan leveleket, amelyek szerint olvasók nem tudnak kommentelni, mert ki vannak tiltva az oldalról.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...