Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Fiatalkorúakon keresztül kereskedtek droggal

- Advertisement -

A kecskeméti ügyészség bűnszövetségben, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklás vétsége, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt 14 emberrel szemben, akik „kristály” fantázianevű új pszichoaktív anyagot pakkokba kimérve családtagjaik segítségével hosszabb időn keresztül árusítottak.

A 44 és 47 éves, rokoni viszonyban álló, egy ideig azonos címen lakó kecskeméti nő úgy döntött, hogy egyikük kiterjedt kapcsolatrendszerén keresztül és a másikuk megtakarított vagyonának felhasználásával „kristály” fantázianevű új pszichoaktív anyag kereskedelmével oldják meg anyagi nehézségeiket.

A Budapesten, Jászladányban és Jászkarajenőn kéthetente beszerzett etil-hexedront lakóhelyükön 0,1; 0,2; 0,5 és 1 grammos pakkokká mérték ki, majd azt 0,1 grammonként ezer forintért adták el. A befolyt pénzt elosztották egészen addig, amíg össze nem vesztek és az idősebb nő 2016 augusztusában el nem költözött. A két nő közel másfél év alatt 1,5-2 kg új pszichoaktív anyagot hozott forgalomba, amiből legkevesebb 15 millió forintot keresett.

Mindketten folytatták azonban külön- külön ezután is a kristály értékesítést: a fiatalabb nő ehhez bevonta fiatalkorú lányát és annak élettársát, akik az ő távollétében, utasításainak megfelelően egészen lebukásukig, 2017. január 17-ig ellátták a vevőkört.

Az idősebb nő nem sokkal azután, hogy a lebukásukat követően elrendelt letartóztatásból kiengedték, még közel fél évig tatárszentgyörgyi otthonában tovább folytatta a kristály értékesítést. Végül egy közúti igazoltatás során 13 pakkal bukott le és került ismét letartóztatásba.

A két női vádlott kecskeméti rokonai – egy 48 és egy 55 éves férfi – otthonukban szintén kristály értékesítésével foglalkoztak családtagjaik, illetve egyikük felügyelete és nevelése alatt álló fiatalkorú unokaöccse segítségével. A kristályt a kereskedők az ügy két abonyi vádlottjától szerezték be, akiktől minél nagyobb mennyiséget vettek egyszerre, a vételárból annál nagyobb kedvezményben részesültek. Otthon aztán pakkokba csomagolva biztosították a kristályt a napi szinten érkező nagyszámú vevőkörük számára.

Az ügyészség bűnszövetségben, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, kábítószer-kereskedelem, kábítószer birtoklás vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt összesen 14 emberrel – 7 nővel és 7 férfivel – szemben emelt vádat, velük szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a bíróság a gazdagodásukkal azonos mértékű vagyonelkobzásra ítélje őket. A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

via Index

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version