fbpx
3.7 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Kibújtak barlangjukból a kecskeméti trollok

Korábban már beszámoltunk róla, hogy nevüket és arcukat nem vállaló, úgynevezett internetes trollok lepték el az ellenzéki szereplők közösségi oldalait, illetve a hozzájuk tartozó cikekkhez is folyamatosan hozzászólnak.

Újra erőre kaptak ezek a valószínűleg pártközpontból megbízott emberek, nézzük, hogy mit tudunk róluk.

Kiss Bence előszeretettel szól hozzá szinte minden egyes olyan hírhez, ahol lehet kekekckedni a Fidesz ellenzékével. Legutóbb a jelölti bemutatkozásoknál érdeklődött a listás helyekről. Profilfotójára keresve egyből kiderült, hogy egy netről lopott kép, több cikkben is megtaláltuk “őt” illusztrációként. Itt például. A mögé bújó troll azért cseles volt, hiszen alkalmazott némi módosítást, EU-s szívecskés “szavazni fogok” feliratos jelvénnyel tette kevésbé kamuszagúvá profilját.

Nagy Emesét mostanában hiányoljuk a cikkeink alóli kommentekből. Lehet éppen visszatért szülővárosába New Yorkba. Profilképét a Flick nevű képmegosztóról szedte, legalább a zeneszeretet tükrözi Kodály városában. Oldalán a polgármester asszonyról szóló hiros.hu cikk teljesen lebuktatta, sajnáljuk, gyenge kísérlet volt.

Kovács Jánossal már nagyobb bajban vagyunk, a profilképét nem tudtuk felderíteni. Első bejegyzése július 15-én született, amikor kitette, hogy bonyolult kapcsolatban van. Egy hónapos troll-pályafutása alatt már sikerült 59 barátot szereznie. Megkockáztatjuk, hozzászólásai az ellenzék lejáratására meghaladják az előző számot.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti légibázison tesztelik az űrhajós jelölteket

A Petrovszki Márta név mögé bújt troll egy idős hölgy képével száll harcba a narancsos igazságért. Amit lelopott képet, itt is és itt is megtaláltuk.

Hasonló cikkünk:  Fine art reprodukciók a hordozható Mona Lisa korában - Beszélgetés Kovács Szabolccsal, az im Galéria vezetőjével

Biztos jelei, hogy hamis fiókról, avagy internetes trollal van dolgunk:

1. Nincs kép, vagy egy úgynevezett “stock photo” a profilképe, valahonnan lelopva a netről
2. Kevés ismerős (általában 100 alatti)
3. Nagyon kevés személyes adat érhető el adatlapján
4. Nincsenek bejegyzései, megosztásai
5. Csak egyféle véleményt szajkóznak, és csak bizonyos, számukra kedvező, vagy kedvezőtlen témákhoz szólnak hozzá

Ha ilyennel találkozik az Olvasó, nyugodtan használja a jelentés funkciót, amely arra jött létre, hogy pont ezeket a nem valós, hamis fiókokat kiszűrhessék a közösségi médiafelületről.

Korábban egyébként a 444 dolgozta fel, hogyan hozott létre a Fidesz virtuális hadsereget. Itt olvashatják el, mi is ez pontosan.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...