fbpx

FRISS HÍREK

Kibújtak barlangjukból a kecskeméti trollok

- Advertisement -

Korábban már beszámoltunk róla, hogy nevüket és arcukat nem vállaló, úgynevezett internetes trollok lepték el az ellenzéki szereplők közösségi oldalait, illetve a hozzájuk tartozó cikekkhez is folyamatosan hozzászólnak.

Újra erőre kaptak ezek a valószínűleg pártközpontból megbízott emberek, nézzük, hogy mit tudunk róluk.

Kiss Bence előszeretettel szól hozzá szinte minden egyes olyan hírhez, ahol lehet kekekckedni a Fidesz ellenzékével. Legutóbb a jelölti bemutatkozásoknál érdeklődött a listás helyekről. Profilfotójára keresve egyből kiderült, hogy egy netről lopott kép, több cikkben is megtaláltuk „őt” illusztrációként. Itt például. A mögé bújó troll azért cseles volt, hiszen alkalmazott némi módosítást, EU-s szívecskés „szavazni fogok” feliratos jelvénnyel tette kevésbé kamuszagúvá profilját.

Nagy Emesét mostanában hiányoljuk a cikkeink alóli kommentekből. Lehet éppen visszatért szülővárosába New Yorkba. Profilképét a Flick nevű képmegosztóról szedte, legalább a zeneszeretet tükrözi Kodály városában. Oldalán a polgármester asszonyról szóló hiros.hu cikk teljesen lebuktatta, sajnáljuk, gyenge kísérlet volt.

Kovács Jánossal már nagyobb bajban vagyunk, a profilképét nem tudtuk felderíteni. Első bejegyzése július 15-én született, amikor kitette, hogy bonyolult kapcsolatban van. Egy hónapos troll-pályafutása alatt már sikerült 59 barátot szereznie. Megkockáztatjuk, hozzászólásai az ellenzék lejáratására meghaladják az előző számot.

Hasonló cikkünk:  Világvége ismét: leállt a Facebook és a Messenger

A Petrovszki Márta név mögé bújt troll egy idős hölgy képével száll harcba a narancsos igazságért. Amit lelopott képet, itt is és itt is megtaláltuk.

Biztos jelei, hogy hamis fiókról, avagy internetes trollal van dolgunk:

1. Nincs kép, vagy egy úgynevezett „stock photo” a profilképe, valahonnan lelopva a netről
2. Kevés ismerős (általában 100 alatti)
3. Nagyon kevés személyes adat érhető el adatlapján
4. Nincsenek bejegyzései, megosztásai
5. Csak egyféle véleményt szajkóznak, és csak bizonyos, számukra kedvező, vagy kedvezőtlen témákhoz szólnak hozzá

Ha ilyennel találkozik az Olvasó, nyugodtan használja a jelentés funkciót, amely arra jött létre, hogy pont ezeket a nem valós, hamis fiókokat kiszűrhessék a közösségi médiafelületről.

Korábban egyébként a 444 dolgozta fel, hogyan hozott létre a Fidesz virtuális hadsereget. Itt olvashatják el, mi is ez pontosan.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...