Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Szálloda bizniszben utazik Bus András Gábor, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje

- Advertisement -

Az alapvetően nem baj, ha egy képviselő ( vagy jelölt ) vállalkozó is egyben, esetleg jól menő céggel rendelkezik. Az a kérdés, hogy hogyan?

A szálloda biznisz kezdetei

Mostani történetünk 2010-ben kezdődött, amikor telekürtölték a sajtót azzal, hogy egy 100 férőhelyes, négycsillagos hotel épül a kecskeméti fürdő mellé, amelyet a Hilton üzemeltet. Majd nem sokkal később az is sajtóhír lett, hogy ebből semmi nem lesz. Eltelt jó pár év, a Hírös Sport Kft. pedig úgy gondolta, itt az idő, hogy megint felmelegítse azon vágyát, hogy szálloda épüljön a fürdő mellé, mondván, hogy ettől több vendége lenne a fürdőnek. A fürdő üzleti terve is szállodával együtt számolta ki a vendégeket.

Ezért 2018. október 26-án a Hírös Sport Kft pályázatot hirdetett, amelyre november 12-ig lehetett anyagot beadni. Ezt meg is tette két magánszemély, közösen.

Házon belüli lett a nyertes

Egyikük az a Bus Gábor ( A Fidesz-KDNP jelöltjének, Bus András Gábornak az édesapja ), aki a pályázatot kiíró cég felügyelőbizottságának az elnöke. A másikuk pedig Jászberényi Tamás, aki egykor a Duna Aszfalt Kft. gazdasági igazgatója volt. A LinkedIn profilja szerint még mindig köze van a céghez.

Meg is nyerték a pályázatot, más ajánlat nem is érkezett. A vállalásuk szerint 20 éven át üzemeltetik majd a háromcsillagos, Superior besorolású szállodát a fürdő mellett. Maximum 50 szobát alakítanak ki és egy 60 fős konferenciatermet is. A tervezett szálloda szintenkénti összes alapterülete 1500 m2, amelyből a szobák 760 m2-t, a közös- és kiszolgáló helyiségek 740 m2-t foglalnak el. 640 millió forintból építenék a hotelt, ennek nagy részét hitelből biztosítanák. A fürdő úgy kalkulál, hogy a szálloda működése már az első 1-2 évben is 11 ezer fővel növelheti éves szinten a vendégeik számát, ami évente 11 milliós bevételnövekedést hozhat.

Bus Gábornak és Jászberényi Tamásnak, a szerződéstől számított két éven belül meg kell szerezniük az építési engedélyt, és annak véglegessé válásától két évük van a beruházás megvalósítására.

De térjünk vissza a pályázókra!

2018. november 14-én még hiánypótlásra szólították fel a pályázókat, ezt meg is tették eredményesen. 2018. november 16-án létrehoztak egy közös tulajdonú céget, az Aqua Hotel Kft.-t. Ebben Jászberényi a többségi tulajdonos. A céget 2018. november 20-án bejegyezték.

És itt jön egy csavar!

2019. február 6-án Bus Gábor távozott a kisebbségi tulajdonosi székből, helyére ugyanekkor érkezett a fia, Bus András Gábor, aki a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje a 7. egyéni választókerületben. Már a kezdettől ő volt az ügyvezető, innentől tehát tulajdonos is.

Elírt önéletrajz

Egy 2019. augusztusában íródott önéletrajzában Bus András Gábor azonban rosszul emlékszik a dátumokra. Egy időpontra teszi az ügyvezetési megbízást és a tulajdonosi státuszt, 2018. januárjára. Amibe belerondítanak a cégadatok, amelyek szerint ehhez képest csak 10 hónappal később jött létre a cég.

Még ha a jog meg is engedi, hogy egy cég felügyelőbizottságának elnöke nyerjen magánemberként egy pályázatot, amelyet a bizottság által felügyelt cég ír ki, akkor is sokakban felvetődhet, hogy ez mennyire erkölcsös. Ennek eldöntését olvasóinkra bízzuk.

Bus András Gábor, aki bemutatkozása szerint Kecskeméten képzeli el a jövőjét, jelenleg nagyon is kétlaki életet él. Instagramján így is jelzi: Kecskemét/Szeged. Állami ösztöndíjas joghallgató, a szegedi egyetem egyik intézetének demonstrátora ( egyszerűbben: adminisztrációs ügyintéző ). Érdekesség, hogy a választási óriásplakátját bemutató Facebook posztjához feltűnően sok, külföldi nevű, angol nyelven író ismerőse írt.

Van még érdekes név a Hírös Sportnál

A Hírös Sport Kft. felügyelőbizottságának elnökhelyettese Szöllősi Balázs, akinek több közös – trafikokat üzemeltető – cége van B. Tóth Katalinnal, a Fidesz-KDNP egyik széchenyivárosi jelöltjével. A céges adatbázisban azonban még Szöllősiné B. Tóth Katalinként szerepel. Úgy tudjuk, változás történt közben a családi állapotában. Szöllősi Balázsé a belvárosi luxustrafik is.

 

- Advertisement -
Exit mobile version