Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Évek óta várják a közvilágítást – legutóbb 5 éve, a választások előtt ígérték nekik

- Advertisement -

Kadafalván a Szitakötő utcában gombamód épülnek az új házak. Egyre többen laknak itt, egyre több gyermek botorkál az utcákon. Itt annyira nem várják az őszt, hiszen egyre hamarabb sötétedik, nem beszélve a télről. Teljes sötétség van ugyanis az utcában, ha lemegy a nap.

A kampányban dobták be, hogy megvilágosodik a városrész

Már 2012-ben azt beszélték az akkori lakók, hogy talán annak az évnek a végére lámpák kerülnek több oszlopra. Semmi nem történt. 2014-ben azonban megcsillant a remény. Az akkori önkormányzati választások előtt dobta be a hírt a városrész honlapja, hogy jön a közvilágítás fejlesztése, őszre ( amikor a választás volt ) megérkeznek a lámpák. Konkrétan a Szitakötő utca is szerepelt a cikkben, ahol minden második oszlopra ígértek világítást. Ez volt az írás címe:

„Őszre megvilágosodik Kadafalva, Szarkás, Felsőcsalános és Úrihegy”

Az idő múlt, a választás megtörtént, a sötétség továbbra is maradt az utcában. 2014 decemberében egy lakó levelet írt a körzetet újból megnyerő Mák Kornélnak ( Fidesz-KDNP ), hogy megtudja, hol maradt a beígért megvilágosodás. A válaszban azt írta a képviselő, hogy az áramszolgáltató dönt a fejlesztések üteméről, amelytől azt a tájékoztatást kapta, hogy leghamarabb 2015-ben lesznek lámpák a Szitakötő utcában.

Azóta is ketyeg az óra, már ehhez képest is eltelt 4 év, igaz a levélben nem pontos dátum szerepelt, csupán az, hogy leghamarabb. Ez azonban nem nyugtatja meg az ott lakókat, és az ügyet felkaroló levélírót sem. A szolgáltatónak és a polgármesternek is küldött levelet, de a Kecsupnak azt mondta, hogy ezekre már nem kapott választ.

A polgármester lelkendezett, hogy állami cég lett a szolgáltató –  Gördülékenyebb egyeztetést várt ettől

2017-ben újból azt hitték a lakók, ez lesz az ő évük, miután bejelentették a kezdődő nagy fejlesztéseket. Ekkor már állami cég lett az áramszolgáltató. Úgy szóltak akkor a sajtóhírek, hogy az önkormányzat is felszerelhet évi 200 lámpát. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester lelkendezett, hogy így már gördülékenyebb lesz minden, hogy állami lett a szolgáltató. Csakhogy a Szitakötő utcában továbbra sincs közvilágítás. Annak ellenére, hogy a város honlapján megtalálható dokumentum szerint már 2014 márciusában leadták a megrendeléseket a Szikatötő utca világítására. Öt év nem volt elég ahhoz, hogy felszereljék ezeket.

 

- Advertisement -
Exit mobile version