Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

„Számíthatnak ránk!” – kampányvégi lakossági fórumot tartott a Szövetség

- Advertisement -

Bár a kampány nem ért még véget, mégis egyfajta lezárása volt az elmúlt heteknek a Szövetség részéről a tegnap esti lakossági fórum. Ezen ott voltak a jelöltek, akikhez kérdéseket lehetett feltenni. Nem a politikai beszédeken volt a hangsúly ( nem is igen volt ilyen ), hanem a problémákon és a megoldási lehetőségeken. Ez egyébként az egyesült ellenzék minden lakossági fórumán így volt.

A közönség egyenként is megismerhette az ellenzéki indulókat, Lejer Zoltán polgármesterjelölt pedig néhány gondolattal összegezte, mi is az a Szövetség a Hírös Városért Egyesület.

A 2018-as választások után arról kezdtek beszélni az emberek, hogy nem fogtak össze az ellenzéki pártok, és ezért a szavazatok elaprózódtak. Ezt Kecskeméten, az ellenzéki pártok vezetői is meghallották, és elkezdődtek a tárgyalások az önkormányzati választásra. A cél az volt, hogy egy választási szervezetbe tömörülve, egy az egy ellen kell fellépni az állampárttal szemben. Így jött létre a Szövetség, amelyet hat párt és egy civil szervezet is támogat. A DK, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalommondta el a megjelenteknek Lejer Zoltán.

Gyakorlatilag ennyi volt a politikai beszéd, ezt követően a kérdésekről és válaszokról szólt a fórum. Ami már korábban is egyértelmű volt, az most még kapott egy megerősítést: a kecskemétieket leginkább a közelekedési problémák és a szemetes, gazos, gondozatlan utcák, terek bosszantják leginkább.

Utóbbival kapcsolatban Lejer Zoltán annyit mondott, hogy nem lehet kiemelni néhány gazdátlan területet, mert az egész város elhanyagolt. Ez tükrözi a 15 kormánypárti egyéni képviselő 5 éves munkáját ( most csak 14 egyéni jelölt van, mivel csökkentették a körzetek számát arra hivatkozva, hogy csökkent a lakosság száma ) – tette hozzá a polgármesterjelölt.

A közlekedési kérdéseknél felmerült a Halasi úti felüljáró veszélyes állapota, az Izsáki út beígért és elmaradó négysávosítása, és a nevetséges, festék vonalakkal megvalósított „kerékpárutak”. Ezekkel kapcsolatban elhangzott a jelöltek oldaláról, hogy a városnak gyenge a lobbiereje. Nem tudja kiharcolni még állami szereplőknél sem, hogy a kecskemétieknek szükséges fejlesztések magvalósuljanak.

Számíthatnak ránk – jelentette ki Király József képviselőjelölt, aki a városrendezési bizottság leköszönő elnökeként több kérdéshez is hozzászólt.

A lakossági fórum végén bejelentették, hogy szombaton a széchenyivárosi kispiac területén egész napos kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget kínál a Szövetség a Hírös Családi Pikniken.

 

 

- Advertisement -
Exit mobile version