Szövetség: El kell menni szavazni! A kecskemétiek döntsenek vasárnap, ne mások!

0
kép: Infostart.hu
Hirdetés

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

“Úgy szavazhatnak külföldiek Kecskeméten, hogy nem itt élnek és nem itt dolgoznak

A módszer nem ismeretlen. A 2018-as választások előtt az ukrán és a szerb határ közelében elhelyezkedő településekre tömegesen jegyeztek be nem ott élő és nem ott dolgozó választókat. Az ügy akkor robbant, amikor Tiszasziget Fideszes, és Újszentiván független polgármesterét közokirat-hamisítással vádolta meg az ügyészség, mert 142 esetben asszisztáltak fiktív lakcímbejelentéshez.

Hirdetés

Eddig döntően a határok mentén volt jellemző ez az aggályos, vélhetően a választást befolyásolni igyekvő akció, ám az önkormányzati választásokra Kecskemétre is megérkeztek a fiktív betelepülők. Több kecskeméti lakos tett jelzést, hogy a tudta nélkül jelentettek be a tulajdonába olyan külföldieket, akikkel soha semmilyen formában nem álltak kapcsolatban.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltjei arra kérik a kecskeméti polgárokat, ha ismeretlen személy nevére érkezett a címükre választási tájékoztató, azt feltétlenül jelentsék be a jegyzőnél.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltjei arra buzdítják a kecskemétieket, hogy menjenek el október 13-án választani és ne hagyják, hogy mások döntsenek helyettük.

Kecskemét, 2019. október 7.”

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft