fbpx
10.4 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Szövetség: El kell menni szavazni! A kecskemétiek döntsenek vasárnap, ne mások!

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

„Úgy szavazhatnak külföldiek Kecskeméten, hogy nem itt élnek és nem itt dolgoznak

A módszer nem ismeretlen. A 2018-as választások előtt az ukrán és a szerb határ közelében elhelyezkedő településekre tömegesen jegyeztek be nem ott élő és nem ott dolgozó választókat. Az ügy akkor robbant, amikor Tiszasziget Fideszes, és Újszentiván független polgármesterét közokirat-hamisítással vádolta meg az ügyészség, mert 142 esetben asszisztáltak fiktív lakcímbejelentéshez.

Eddig döntően a határok mentén volt jellemző ez az aggályos, vélhetően a választást befolyásolni igyekvő akció, ám az önkormányzati választásokra Kecskemétre is megérkeztek a fiktív betelepülők. Több kecskeméti lakos tett jelzést, hogy a tudta nélkül jelentettek be a tulajdonába olyan külföldieket, akikkel soha semmilyen formában nem álltak kapcsolatban.

Hasonló cikkünk:  Szemereyné Pataki Klaudia lesz a kormánypártok polgármester-jelöltje

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltjei arra kérik a kecskeméti polgárokat, ha ismeretlen személy nevére érkezett a címükre választási tájékoztató, azt feltétlenül jelentsék be a jegyzőnél.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltjei arra buzdítják a kecskemétieket, hogy menjenek el október 13-án választani és ne hagyják, hogy mások döntsenek helyettük.

Kecskemét, 2019. október 7.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...