fbpx
17.3 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

Helyi bérlettel és jeggyel helyközi buszon? Folynak erről a tárgyalások

- Advertisement -

A hivatalos válasz szerint a Volánbusz Zrt. három napja közzétett közleményére reagált most Kecskemét polgármestere, azonban nem kizárt, hogy mégis inkább a KecsUP-on megjelent nyílt levélre jött a városházáról a válasz közlemény formájában. A polgármesternek írt nyílt levelében ugyanis azt feszegette Jászfalvi József kadafalvi lakos (független képviselőjelölt volt itt októberben), hogy a Volánbusz tájékoztatása szerint januártól nem érvényesek a helyi jegyek és bérletek azokra helyközi buszokra, amelyeket helyiként használhattak például a kadafalviak. Ebben az esetben a ballószögi járatról van szó.

A polgármester tehát ezt írta most:

„Az elmúlt években Kecskemét egyes városrészeiben regionális járatokkal történt a helyi közösségi közlekedés biztosítása. Ezekre a járatokra – a városon belüli viszonylatokban – a helyi díjszabás alapján, a menet- és bérletjegyek  érvényesek voltak.

A szolgáltatás biztosítása a regionális és az elővárosi közlekedés ellátásáért felelős minisztérium és Kecskemét önkormányzata között megkötött, a VOLÁNBUSZ Zrt. által tudomásul vett, úgynevezett 3-as megállapodás alapján történt.  Ezek a szerződések 2019. december 31-ével nem csak Kecskeméten, hanem a teljes országra tekintve lejárnak.

Hasonló cikkünk:  Hol nézzük az Európa-bajnokságot Kecskeméten?

Az országos helyközi közszolgáltatásra vonatkozó szerződés és az ehhez kapcsolódó 3-as megállapodások 2020. január 1-től történő megkötésének előkészítését jelenleg végzi az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Kecskemét tehát a jövőben is az eddig megszokott és kialakult gyakorlat szerint akarja biztosítani a regionális járatok helyi viszonylatban történő igénybevételét.”

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét MJV polgármestere”

Tehát annyi a bizonyos egyelőre, hogy folynak azok a tárgyalások, amelyeknek lehet az a vége, ami az eddig megszokott rendszer volt Kecskeméten. De biztosat erről nem tudni. Visszatérünk a témára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...