fbpx
-1.3 C
Kecskemét
2023. február 8., szerda

FRISS HÍREK

Helyi bérlettel és jeggyel helyközi buszon? Folynak erről a tárgyalások

A hivatalos válasz szerint a Volánbusz Zrt. három napja közzétett közleményére reagált most Kecskemét polgármestere, azonban nem kizárt, hogy mégis inkább a KecsUP-on megjelent nyílt levélre jött a városházáról a válasz közlemény formájában. A polgármesternek írt nyílt levelében ugyanis azt feszegette Jászfalvi József kadafalvi lakos (független képviselőjelölt volt itt októberben), hogy a Volánbusz tájékoztatása szerint januártól nem érvényesek a helyi jegyek és bérletek azokra helyközi buszokra, amelyeket helyiként használhattak például a kadafalviak. Ebben az esetben a ballószögi járatról van szó.

A polgármester tehát ezt írta most:

“Az elmúlt években Kecskemét egyes városrészeiben regionális járatokkal történt a helyi közösségi közlekedés biztosítása. Ezekre a járatokra – a városon belüli viszonylatokban – a helyi díjszabás alapján, a menet- és bérletjegyek  érvényesek voltak.

A szolgáltatás biztosítása a regionális és az elővárosi közlekedés ellátásáért felelős minisztérium és Kecskemét önkormányzata között megkötött, a VOLÁNBUSZ Zrt. által tudomásul vett, úgynevezett 3-as megállapodás alapján történt.  Ezek a szerződések 2019. december 31-ével nem csak Kecskeméten, hanem a teljes országra tekintve lejárnak.

Hasonló cikkünk:  Nyakig járnak a sárban, küzdelem a kecskeméti külterületen élők élete - videóval
Hasonló cikkünk:  Piaci problémák: Aláírások csatároznak egymással

Az országos helyközi közszolgáltatásra vonatkozó szerződés és az ehhez kapcsolódó 3-as megállapodások 2020. január 1-től történő megkötésének előkészítését jelenleg végzi az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Kecskemét tehát a jövőben is az eddig megszokott és kialakult gyakorlat szerint akarja biztosítani a regionális járatok helyi viszonylatban történő igénybevételét.”

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét MJV polgármestere”

Tehát annyi a bizonyos egyelőre, hogy folynak azok a tárgyalások, amelyeknek lehet az a vége, ami az eddig megszokott rendszer volt Kecskeméten. De biztosat erről nem tudni. Visszatérünk a témára.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...