Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Csúszós utak, balesetek – a városháza szerint nem jelezték előre a jegesedést

- Advertisement -

A reggeli csúcsforgalom idején ellepték a Facebookot a balesetekről, a jeges utakról szóló bejegyzések és fotók. Mi is láttunk több helyszínelést a várost járva. Mutatunk néhány figyelmeztetést.

A kommentek alapján a kecskemétiek többsége szerint nem volt, vagy nem volt alapos a síkosságmentesítés. Szerkesztőségünk ugyan látott két sószórót is fél nyolc környékén, levelünkben azonban jeleztük a városházának, hogy eddigre már több baleset is történt. Mert pont a csúcsforgalom idején voltak jegesek az utak.

A kommunikációs vezető válasza szerint:

„Az aktuális időjárás-előrejelzések szerint nem lett volna szükség a kecskeméti utak szórására. Csütörtökön hajnali 5 órakor még nem voltak jegesek az utak, az után kezdtek jegesedni. Ekkor indultak el a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. járművei is. A járművek azóta is úton vannak, igyekeznek eljutni minden nagyobb forgalmú útszakaszra, hogy a megfelelő anyagokkal elvégezzék a szórást.”

A levélben az is benne volt, hogy munkát a téli útüzemeltetési tervnek megfelelően végzi az ezzel megbízott cég. Kerestük a céget is, innen még nem jött válasz. A 9:25-kor elküldött válaszlevél szerint akkor még lehettek csúszós útfelületek, de az azóta kisütött nap mostanra már talán mindent megoldott.

Pénzkidobás a síkosságmentesítés? Várjunk a napsütésre?

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester három éve azt nyilatkozta a Baonnak egy nagy jegesedés után, hogy

„Igen, történtek hibák a rendszerben, de biztos az is, hogy egy extrém helyzet alakult ki, ezt szerintem senki nem vitatja. Az is biztos, hogy a város oldaláról van egy olyan gondolkodás is, hogy gazdálkodjunk felelősen a forrással. Amikor látták, hogy javul az idő és kisüt a nap, bíztak abban, hogy ez megoldja a problémát, és nem kell több százmilliót kifizetni. Ekkora összeget dobunk ki az ablakon, mert pár nap múlva elolvad a hó, a jég.”

A városházának elküldött kérdéseink között rákérdeztünk arra is, hogy a polgármester tartja-e magát a nyilatkozathoz. Erre azonban nem tért ki a válaszban a ház sajtósa. Végül persze mindig kisüt előbb vagy utóbb a nap. Mint ahogy most is. A kérdés az, hogy a kecskemétiek mit gondolnak erről.

 

 

 

- Advertisement -
Exit mobile version