Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Indítványban kéri Bodrozsán Alexandra a hirdetett SOS-es ingatlanok megvételét

- Advertisement -

Bodrozsán Alexandra az SOS gyermekfaluban tartott fogadóórát. Különlegessé tette ezt, hogy éppen a gyermekfalu értékesítésre kínált néhány ingatlana miatt került a hírek középpontjába a képviselő a minap. Aláírásgyűjtést indított, hogy ha már árulják ezeket, akkor legyenek ezek az épületek a városé, és találjanak nekik új funkciót.

A polgármester ezért akkor (vasárnap!) közleményt adott ki arról, hogy már tárgyalnak a megvételről; az önkormányzat baráti sajtója pedig arról cikkezett, hogy felesleges az akció, utalva a polgármesteri bejelentésre.

A KecsUP azonban megírta, hogy mégsem volt felesleges, mert a polgármester így kijött azzal, ami eddig nem volt nyilvános, tehát a város megtudhatta, mi is a terv. Vagyis pont az, amit a képviselő is szeretne, így aki Bodrozsán Alexandrát bántotta ezért, az a polgármesterbe is belerúgott, még ha nem is szándékosan.

Lépéskényszerbe került a polgármester – írtuk mi. Arra célozva, hogy ha lett is volna később bejelentés a város részéről az SOS-sel kapcsolatban, most a polgármester ezt előre hozta.

Közben megtudtuk az SOS-től, hogy valóban tárgyalnak az önkormányzattal, de ajánlatot még nem kaptak. Próbáltuk megtudni az ingatlanirodától, hogy van-e más érdeklődő is, de azt írták, ez üzleti titok. A városháza részére – annak sajtósa szerint – még nem készült el a polgármesteri közleményben megemlített értékbecslés, vagyis erre várnak most.

Itt tartunk a történetben. Pontosabban ott, hogy itt volt Bodrozsán Alexandra fogadóórája, amelynek során egy régi iratot talált a falak között. Ezt meg is osztotta Facebook oldalán ezzel a kommenttel:

„Ezt a területet mi adományoztuk az alapítványnak.
Legyen újra a miénk! Ne hagyjuk, hogy magánkézbe kerüljön!”

Ez a szöveg olvasható rajta:

“Mi, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Egyesülete és az SOS Kinderdorf International vezetői Kecskemét város szülöttjének, Prof. Ferenczy József úrnak a kezdeményezésére elhatároztuk, hogy Kecskeméten felépítjük a második magyarországi SOS-gyermekfalut. A kecskeméti SOS-gyermekfalu mintegy nyolcvan elhagyott, árva gyermeknek ad otthont, akiket Hermann Gmeiner professzor nemes eszméinek és az SOS-gyermekfalvak ismert elveinek figyelembevételével nevel fel a magyar haza becsületes, a közösség érdekeit mindenkor szem előtt tartó állampolgáraivá. Kecskemét Város Tanácsa két és fél hektáros telket adományozott erre a célra. A tervek szerint a kecskeméti SOS-gyermekfalu 1990 nyarán kezdi meg a működését. Kecskemét, 1988. szeptember 8.

Indítványban kéri, hogy a város vegye meg az ingatlanokat, a polgármester pedig tájékoztassa a közgyűlést

Bodrozsán Alexandra az aláírásgyűjtés után most indítványban is sürgeti, hogy a város vegye meg a hirdetett ingatlanokat. Úgy fogalmaz, hogy az önkormányzat tegyen ajánlatot, folytassa e szerint a tárgyalást, majd készítse elő az adás-vételi szerződést. Közben az illetékesekkel egyeztessen arról, hogy miként lehetne közösségi funkcióval megtölteni az épületeket. Egyben kéri a polgármestert, hogy a közgyűlést tájékoztassa a tárgyalásról. Amennyiben ez sikeres lesz, akkor terjessze a döntést a testület elé a pénzügyi forrás megjelölésével. Az indítvány szerint tavaly tavasszal Király József által (akkor MSZP frakció) kétszer is a közgyűlés előtt volt az SOS ügye, mivel akkoriban derült ki, hogy átalakítják a gyermekfalvakat. A képviselő akkor említette, hogy tudomása szerint árulni fogják a felesleges ingatlanokat, ám akkor a polgármesteri válaszban nem volt még szó arról, hogy a város megvenné ezeket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version