fbpx
19.2 C
Kecskemét
2021. június 12., szombat
KecsUPKiemelt HírKoronavírus: Hazudik a lakitelek.hu a KecsUP-ról

FRISS HÍREK

Koronavírus: Hazudik a lakitelek.hu a KecsUP-ról

Miután megírtuk (a munkáltatójára hivatkozva), hogy egy lakiteleki dohánybolt alkalmazottja házi karanténban van a párjával együtt, aki Olaszországból érkezett haza, és, hogy a fertőzőttsége nem igazolódott be, levelet küldött főszerkesztőnknek Madari Róbert, Lakitelek polgármestere. Ebben azt vázolja fel, hogy szerinte nem jártunk alaposan utána az információknak, és pánikot keltettünk. Majd leírja saját verziójában is – ahogy fogalmazott – a hír valós alapját.

Tehát Lakitelek polgármestere szerint a következőkről van szó:

  • karanténban van egy dohánybolti alkalmazott
  • a párja Olaszországból jött haza
  • ketten együtt vannak házi karanténban
  • nem mutattak fertőzést a vizsgálatok

Bár a levélhez csatolt megjegyzése szerint helyreigazítást kért, nem igazán értjük, mit kellene helyreigazítani, hiszen azt írtuk meg öt mondatban, amit ő is felvázolt a levelében. Persze ő még hozzátette, hogy ki látja el őket, hogy mit csináltak a levetett ruhákkal és az autóval, de ez a történet szempontjából teljesen lényegtelen. Nem ettől vált volna valótlan, pánikkeltésre alkalmas hírből (ahogy ő fogalmaz) a tökéletes igazságot leíró mondathalmazzá írásunk. Amúgy pedig nem is kérhetne ebben az esetben helyreigazítást a polgármester, mert a hírben nem róla írtunk. De mindegy, tekintsünk el ettől.

Madari Róbert (jobbra) itt még polgármesterjelöltként egyeztet Lezsák Sándorral / Madari Róbert Facebook oldala

Hazugsággal kértek rajtunk számon pontos tájékoztatást

Főszerkesztőnk váltott a polgármesterrel még egy-két levelet tegnap este, majd az egyikben már azt írta a polgármester, hogy hírportálunk azt sejteti, mintha egy helyi dolgozó hordozná a vírust. Erre idéztük a cikkünk tartalmát, amelyben azt írtuk, hogy nem igazolódott be a fertőzés. Azt hittük, hogy ezzel belátásra bírtuk a polgármestert, hogy talán túl lett tolva részéről az a bizonyos bicikli, amikor megláttunk egy írást az önkormányzat honlapján. Amiben nemes egyszerűséggel egy jó nagy hazugság van. Mégpedig ez:

“A hírportál rövid cikke azt állítja, hogy az Olaszországból hazaérkező lakiteleki fiatalember és barátnője – aki az egyik helyi dohányboltban dolgozik  – koronavírus fertőzöttség miatt karanténba került.”írja tehát a lakitelek.hu

Hogy egyértelműbb legyen, lefotóztuk ezt az állítást és mellé tettük a rövid cikkünket. Kattintva nagyobban olvasható. Íme:

Egyrészt mi írtuk azt a fehér részben lévő öt mondatot, másrészt azóta vagy tízszer elolvastuk, de nem találjuk benne azt a részt, amelyben – a lakitelek.hu szerint – azt állítottuk, hogy koronavírussal fertőzött lenne ez a pár, azért vannak karanténban. A félretájékoztatás, ami a címben van, tehát mintegy bumerángként száll vissza az önkormányzati portálra. De ezt még tetézte a polgármester azzal, hogy saját Facebook oldalán azzal osztotta meg az önkormányzati írást, hogy: “Csak tényszerűen!” Ez valóban ráfért volna a lakitelek.hu kezelőjének mondataira. Természetesen a lakitelek.hu valótlan állítása miatt megtesszük a szükséges lépéseket.

Ellentmondással zárul a levél

Madari Róbert azzal fejezi be levelét, hogy inkább azt kellett volna bemutatnunk, hogy történt egy felelősségteljes cselekedet. Hogy “egy-egy állampolgár milyen egyszerűen veheti elejét annak, hogy megfertőzze a lakókörnyezetében élőket.

Az első mondattal egyetértünk, ezért ezt is tettük. A cikk tartalmából egyértelműen következik, hogy itt felmérték a helyzetet, és ezért inkább nem megy be dolgozni a boltba az alkalmazott.

A második mondatot pedig hogy írhattuk volna le, amikor itt nincs szó fertőzésről?! Hát nem éppen azt kéri rajtunk számon a polgármester, hogy miért írunk valótlanásgokat és keltünk ezzel pánikot? Véleményünk szerint a polgármesternek a lakosság megnyugtatására írt levelét törölnie kellene. Nem lenne jó, ha az terjedne el Lakiteleken, hogy az érintett pár (vagy annak egyik tagja) fertőzött, ha nem az.

 

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....