fbpx
4.7 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Kecskemét légszennyezettsége: több mutató is természetes – NICE DAY

A hajnali eső minden bizonnyal remek hatással van nemcsak a zöldséges és gyümölcsös kertjeinkre, hanem a ma reggeli kecskeméti légszennyezettségi mutatókra is. Az év 365 napjából kevés olyan napunk van, amikor a számok a természetes vagy elfogadható intervallum közé esnek, mert ez gyakran megközelíti vagy meg is haladja az egészségügyi határértéket.

Miért írunk erről többször?

A kecsUP olvasói többször találkozhatnak olyan írásokkal portálunkon, amik az aktuális légszennyezettségi mutatókról, és a hozzákötődő értelmezésekről szólnak. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy tudatosítsuk a kecskeméti polgárokban azt a problémalátást, hogy városunk közös kihívása az egészségünket károsító légszennyezettség. És egyúttal felhívjuk a döntéshozók figyelmét a megoldás irányába mutató cselekvésre is.

A légszennyezettség és a betegségek kapcsolatát sokan nem találták magától értetődőnek vagy félvállról vették, de a közvetlenebb kapcsolatra több kutató igyekszik rávilágítani. Egyre több tanulmány (pl. ezezez) mutatja ki, hogy szoros az összefüggés a vírusos légúti megbetegedések, és az emiatti elhalálozások száma, valamint a légszennyezés között. Minél szennyezettebb levegőben tartózkodunk, annál nagyobb a kockázata a megbetegedésnek.

Hasonló cikkünk:  Dobrev a lopásokról: A Kecskeméti egyetemet a polgármester segítségével vitték
Hasonló cikkünk:  Rakjuk össze együtt Magyarország légszennyezettségi térképét

A mai reggeli légszennyezettségi mutatók mivel az átlagosnál sokkal jobbak és nagy örömünkre a csapadékszegény áprilist megtörte az eső, és várható is még a héten belőle, ezért ezzel a dallal örülünk.

Legyen mindenkinek szép napja! És természetesen vigyázzanak magukra!

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...