fbpx

FRISS HÍREK

Nyugalom! Kecskeméten továbbra is havonta kétszer viszik el a sárga zsákokat

- Advertisement -

Az önkormányzati sajtó tájékoztatására sokan kapták fel a fejüket, hogy most már csak havonta egyszer viszi el a DTKH a sárga zsákokat. Többen szidni kezdték Kecskeméten is ez alapján az új rendszert. A hiros.hu arra a tájékoztatóra hivatkozik, amelyben a szolgáltató valóban azt közölte, hogy átállnak a havi egyszeri alkalomra, mert kevesebbet akarnak fuvarozni, így csökkenteni akarják a károsanyag kibocsátást. Ez valóban általános helyzetnek tűnik az írás alapján.

Azonban ha megnézzük a településenkénti felsorolást, láthatjuk, hogy Kecskemétnél nincs fent a változásról szóló tájékoztató, és a naptárban is továbbra is havi két dátum szerepel. Erre fel hívtuk fel a DTKH ügyfélszolgálati vezetőjét, aki elmondta:

Kecskemétet nem érinti a változás. Továbbra is havi kétszer viszik el a sárga zsákokat.

Varga Katalin hozzátette: Kecskemét akkora város, hogy nem lehet megoldani a havi egyszeri szállítást, így minden marad a régiben. Amíg tehát az önkormányzati sajtó jelezte, hogy várja a válaszokat, mi felhívtuk a szolgáltatót és megtudtuk, mi a helyzet.

Hasonló cikkünk:  Kezdődik a Tavaszi Fesztivál, mellyel búcsúzik a Bohém Fesztivál

Ott viszont, ahol engedi a település mérete és szerkezete, valóban egyszer viszik majd el a zsákokat a környezettudatosság jegyében.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...