fbpx
2.9 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Nyugalom! Kecskeméten továbbra is havonta kétszer viszik el a sárga zsákokat

Az önkormányzati sajtó tájékoztatására sokan kapták fel a fejüket, hogy most már csak havonta egyszer viszi el a DTKH a sárga zsákokat. Többen szidni kezdték Kecskeméten is ez alapján az új rendszert. A hiros.hu arra a tájékoztatóra hivatkozik, amelyben a szolgáltató valóban azt közölte, hogy átállnak a havi egyszeri alkalomra, mert kevesebbet akarnak fuvarozni, így csökkenteni akarják a károsanyag kibocsátást. Ez valóban általános helyzetnek tűnik az írás alapján.

Azonban ha megnézzük a településenkénti felsorolást, láthatjuk, hogy Kecskemétnél nincs fent a változásról szóló tájékoztató, és a naptárban is továbbra is havi két dátum szerepel. Erre fel hívtuk fel a DTKH ügyfélszolgálati vezetőjét, aki elmondta:

Kecskemétet nem érinti a változás. Továbbra is havi kétszer viszik el a sárga zsákokat.

Varga Katalin hozzátette: Kecskemét akkora város, hogy nem lehet megoldani a havi egyszeri szállítást, így minden marad a régiben. Amíg tehát az önkormányzati sajtó jelezte, hogy várja a válaszokat, mi felhívtuk a szolgáltatót és megtudtuk, mi a helyzet.

Hasonló cikkünk:  Karácsony Kecskeméten: Az emberek kormányát hozzuk majd létre
Hasonló cikkünk:  Vajkból államalapító: miért augusztus 20. Szent István ünnepe?

Ott viszont, ahol engedi a település mérete és szerkezete, valóban egyszer viszik majd el a zsákokat a környezettudatosság jegyében.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...