fbpx

FRISS HÍREK

Mint a gyerekek, úgy várják a kukásautót a lakók több társasháznál

- Advertisement -

Remek hír, hogy március 4-étől Kecskeméten is megkezdődik a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtése a társasházaknál, de sok helyen azzal is beérnék, ha a kommunális szemetet rendszeresen és normálisan elvinné a közszolgáltató. 

Kisgyerekek hatalmas kedvence a kukásautó, egyszerűen imádják nézni, ahogy nagy lendülettel jön, a bácsi leugrálnak hátulról, gyorsan húzzák a kukát, amely már a magasba is repül…
Hát, Kecskeméten egyes társasházaknál a felnőttek is lesni szokták a nagy eseményt, és ők is elég rosszkedvűek, ha elmarad.

Mint arról beszámoltunk, március 4-étől Kecskeméten is megkezdődik a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtése a társasházaknál. 5 literes edénybe külön lehet majd tenni például a gyümölcshéjat, kávézaccot, tojáshéjat, kidobásra ítélt pékárut, ebédmaradékot, megromlott konzerveket, befőtteket, a házak pedig kapnak egy 120 literes kukát, melyet tavasszal heti egyszer, nyáron és ősszel heti kétszer ürítenek majd.

Hasonló cikkünk:  Telt házas jótékonysági gálaestet szerveztek a gyermekek javára (videóval)

Nemrég a DTkH és a MOHU a közös képviselőknek tartott erről tájékoztatót, akik alapvetően üdvözölték a változást, de azért fenntartásaiknak is hangot adtak. Volt, aki kijelentette: legelőször az olyan problémákat kellene megoldani, hogy a kukát felhúzzák a járdára az ürítés után, vagy hogy a szelektívet a naptár szerint elszállítják.

Egyértelmű, minden fejlesztés pozitív, csak nehéz nekik örülni, ha közben a kötelező szolgáltatások sem teljesülnek maradéktalanul, és a kommunális szemét elszállítása is akadozik.

Fotóink a Dózsa György utcai társasházaknál készültek március 4-én reggel. Innen még a karácsonyfákat sem vitték el.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...