Kecskemét: a családi autóban segítették világra Márkot a kórház munkatársai

0
Ma reggel 8 óra 30 perckor látta meg a napvilágot Márk Kecskeméten, különleges körülmények között. / Fotó: Bács-Kiskun Megyei Kórház facebook oldala

Egészséges kisfiúnak adott életet egy édesanya Kecskeméten ma reggel, akinek útközben a kecskeméti megyei kórházba, a családi autóban indult be a szülés. Az édesanyának szerda reggel, a várandóssága 39. hetében indultak be a fájásai. Az édesapával, a nagymamával és két gyermekükkel közösen elindultak Pálmonostoráról Kecskemétre, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba. Menetközben az autóban azonban váratlanul megindult a szülés – adja hírül közösségi oldalán a Bács-Kiskun Megyei Kórház.


Az utolsó pillanatban értek be a kórház udvarába. A kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának munkatársai szaladtak ki a család autójához a mentőfeljáróban az édesapa segítségkérésére, mivel az édesanyánál már csak pillanatok maradtak hátra a baba érkezéséig.

A kitolási szakaszban és az újszülött ellátásában a kórház munkatársai segítettek ott helyben, az autóban az édesanyának.

Hasonló cikkünk  Kórház: Van elég lélegeztető gépünk, 112 darabot kaptunk központi eszköztámogatásként

„Apás szülést szerettünk volna, családi szülés lett belőle”– nyilatkozta boldog mosollyal arcán az édesanya.

A nagy ijedtség és extrém körülmények ellenére szerencsére az édesanya és a kisfiú is jól vannak, egészségesek. A szükséges ellátást megkapták, és már a kórház anyaszobájában pihennek. Márk 3500 gramm és 52 cm.

Nemcsak a család, hanem a kórházi dolgozók és a véletlen jelenlévők számára is emlékezetes marad a nagy pillanat, melyet tapsviharral ünnepeltek.

Sok boldogságot és egészséget az egész családnak!