Csütörtökön folytatódott a Budapest–Cegléd–Szeged-vonalon utazók vesszőfutása

0
Gyalogló utasok Budapest Zugló megállónál 2020. július 2-án (Fotó: Index / Facebook / 100a vasútvonalon utazók IDE!)
Hirdetés

Az utóbbi időszakban folyamatossá váltak a meghibásodások a Budapest–Cegléd-vasútvonalon, emiatt állandóvá váltak a késések – írtuk meg tegnap.

A csütörtöki napon folytatódott a vonalon Kecskemétről a fővárosba vagy fordított irányban utazók kálváriája.

Elvágtak egy kábelt, ezért július 2-án hajnaltól nem működött a biztosítóberendezés a Városligeti elágazás és a Nyugati pályaudvar között, azon a szakaszon, ahol felújítás miatt csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok – áll az Index tudósításában.

Sokan nem bírták elviselni a várakozást a melegben, ezért Zuglóban leszálltak, és a sínek mentén próbáltak gyalog eljutni úti céljukhoz.

Hirdetés

A Mávinform azt közölte, hogy a Nyugati pályaudvar és Zugló között, a ceglédi, a szegedi és a lajosmizsei vonalon 30-50 perces késésekre és járatelmaradásokra kellett számítani.

A 13 óra körül közzétett tájékoztatás szerint délelőtt helyreállították a sérült kábeleket, így 13 óra körül már ismét működött a biztosítóberendezés. A menetrend fokozatosan, a délutáni órákban állhat helyre a ceglédi, a szegedi és a lajosmizsei vonalon, kora délután még késésekre, járatelmaradásokra kell számítani.

Megbízhatatlanná vált a vasúti közlekedés a Budapest–Cegléd-vonalon – és most még módosul is