Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kecskeméten nyitották meg az új tanévet

- Advertisement -

A Kecskeméti Református Általános Iskolában nyitotta meg hivatalosan a tanévet Kásler Miklós emberi erőforrás-miniszter – írta meg a Napi.hu.

Hosszú beszédében a miniszter kitért arra, hogy a kormány nyáron 4600 millió forintot biztosított felújítási munkálatokra, így segítve a tanévkezdést és a járvány további megelőzését. (Az összeg nagyságrendjének érzékeltetésére: a kecskeméti Zrínyi általános iskola idei ablakcseréje és szigetelése egymaga 400 millió forintba kerül.)

Megháromszorozódott a rászoruló gyerekek száma

„A családok támogatása nemzeti érték” – mondta Kásler – ezért idén 106 ezer rászoruló általános iskolás gyermek kap tanszercsomagot, a múlt évinél magasabb, 765 millió forint összegű kormánytámogatásból.

(Tavaly még csak 30 ezer rászorulónak kellett 198 millió forint értékben tanszercsomagot adni.)

A súlyos és halmozottan hátrányos, vagy sérült gyermekek intézményeinek fejlesztésére a tankerületi központok európai uniós forrásból közel 4 milliárd forintot fordíthatnak – tette hozzá a miniszter.

Nemzeti Tanévnyitó 2020

Beszédét a reformátusok Soli Deo Gloria, azaz „Egyedül Istené a dicsőség” jelmondatával zárta.

Az eseményen felszólalt Bán Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese és Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester is.

A koronavírus jegyében indul a tanév

A 2020/21-es tanév egyébként – a koronavírus-járvány okán – nem indul átlagosan. A köznevelési intézmények egységes intézkedési tervet kaptak arra vonatkozóan, milyen teendőik vannak a fertőzések megelőzése érdekében.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint viszont még soha sem volt annyi bizonytalanság tanévkezdéskor, mint most, nagy a feszültség, ezért szerintük nagyobb önállóságot kellene kapniuk az iskoláknak, több döntési jogkört vissza kellene adni a központból.

A tanévnyitóra egyedül Kásler Miklós érkezett maszk nélkül, semmiféle szociális távolságtartásra nem ügyelt. A példamutatásból leszerepelt, amúgy elvileg orvos 70 éves miniszter hosszú beszédét az Újkollégium dísztermében maszk nélküli, ünneplőbe öltöztetett gyermekeknek kellett végighallgatniuk, de őket legalább egymástól messzire ültették.

Nem jutalom lesz a kistelepülési tanárok bruttó 500 ezre

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version