Kecskeméti operatőrök is elhagyják a HSC-t Novák Emil SZFE-s szerepvállalása miatt

0
pexels.com

A legnagyobb nevű operatőrök hagyják ott a HSC-t, a Magyar Operatőrök Társaságát, miután a szervezet elnökségi tagja, Novák Emil elvállalta a Vidnyánszy Attila nevével fémjelzett Színház- és Színművészeti Egyetem rektorhelyettesi posztját.

A többi között Ragályi Elemér, Kende János, Erdély Mátyás, Márton Balázs, Pohárnok Gergely, Pados Gyula, Rév Marcell és Kardos Sándor neve is olvasható abban a közleményben, amelyben a távozók azt írták:

“Nem maradhatunk egy olyan szervezet tagjai, aminek elnökségi tagja részt vesz az SZFE autonómiájának törvénytelen felszámolásában. Ez a lépésünk a tüntető diákokkal és a leköszönő vezetéssel való szolidaritási nyilatkozatunk is egyben.”adta hírül a 24.hu.

A közleményükben azt is megemlítik, hogy azért döntöttek a kilépés mellett, mert sem a HSC elnöksége, sem annak etikai bizottsága nem találta aggályosnak, hogy elnökségi tagjuk, Novák Emil vezetői feladatot vállalt az új irányítású és működtetésű SZFE-n.

Hasonló cikkünk  Ültem traktorban, ekét is láttam már - mégsem mennék tanítani az agráregyetemre

Kecskeméti nevek is vannak a listán

Információink szerint a tagság között terjed egy kilépési nyilatkozat, amelyet aláírhat mindenki, aki hasonlóan gondolkodik a fent megnevezett operatőrökhöz. Legalább két kecskeméti vagy kecskeméti kötődésű operatőrről tudjuk, hogy aláírták a kilépési nyilatkozatot.