fbpx
4.9 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Ingyenes lesz a parkolás éjszaka a parkolóházakban, mélygarázsokban

- Advertisement -

Miután 2020. november 4-től ingyenes lett a közterületi parkolás, hogy a kormány a lassítsa a koronavírus terjedését – és csökkentse a helyi önkormányzatok bevételeit –, sokan panaszkodtak, hogy nem találnak a lakóhelyükön szabad parkolót. Néhány település vezetője balkáni módon próbálta kitrükközni a kormány döntésének következményét.

A kormány ezért új intézkedést hozott a parkolás további megkönnyítésére – írja a Napi.hu.

2020. november 23-tól, hétfőtől este 19 órától reggel 7-ig a parkolóházakban is ingyenesen lehet majd parkolni, miután Orbán Viktor szombaton este aláírta az erről szóló kormányrendeletet és az megjelent a Magyar Közlönyben.

Nem csak a bevásárlóközpontoknak kell díjmentessé tenniük a parkolóikat, hanem az állami és az önkormányzati cégeknek is. Így a kereskedelmi célú P+R parkolóknak, a parkolóházaknak, az állami tulajdonú cégek közterületi parkolóinak és az önkormányzatok tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak használata is díjmentes lesz.

Hasonló cikkünk:  Ligeti Miklós szerint erős lelkületű ügyész kellene, hogy vizsgálat induljon, valóban belenyúltak-e a Schadl-Völner iratokba

Kivételt az állami és önkormányzati szervek közül csak a kormány védett vezetési rendszer létesítményei, a honvédelmi, a rendőrségi, a polgári nemzetbiztonsági szolgálati, a polgári védelmi alapfeladatok ellátását szolgáló létesítmények, a Magyarország területén működő, a nemzetközi jog alapján kiváltságot és mentességet élvező, külképviseletek objektumai, a büntetés-végrehajtási szervek és az atomenergia alkalmazását szolgáló üzemi létesítmények élveznek.

Az üzemeltető viszont reggel 7:00 után pénzt kérhet az éjszakára ott hagyott autók után, ezért érdemes lehet korán kelni.

Leginkább a belvárosban élőknek lehet segítség az intézkedés.

Kecskeméten a Piac mélygarázsát vagy a Malom Center parkolóját lehet éjszaka ingyenesen használni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...