Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Innen letöltheti a tilalom alatti kijáráshoz szükséges munkáltatói igazolást

- Advertisement -

Közzétette a kormány azt a munkáltatói igazolást, amellyel a munkavállalók bizonyíthatják, hogy a kijárási korlátozás előírásaihoz a munkájuk miatt nem tudják tartani magukat – írta meg a Hvg.hu. Az igazolás mintája magában foglalja a minimálisan elvárt tartalmi követelményeket.

Innen lehet letölteni:

(A dokumentumok forrása az állami koronavirus.gov.hu honlap.)

A kijárási tilalom november szerdán lép életbe: a következő egy hónapban este 8 és reggel 5 óra között alapesetben mindenkinek otthon kell tartózkodnia.

A Magyar Közlönyben november 10-én, kedden este megjelent kormányrendelet szerint csak az alábbi esetekben lehet ettől eltérni:

  • egészségkárosodással, életveszéllyel fenyegető helyzet,
  • munkavégzés (ideértve az oda- és hazautat), és
  • kutyasétáltatás miatt, de utóbbi esetben a lakhely/szálláshely 500 méteres körzetében kell maradni. A kutyafuttatók bezárásáról az önkormányzatok saját hatáskörben dönthetnek.

Mentességet kaptak a profi sportolók is, ha meccsük vagy edzésük van. A munkát, illetve a sportot okirattal kell igazolni.

- Advertisement -
Exit mobile version