Kilenc megyei jogú város ellenzéki polgármestere elhatárolódott a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökétől

0
facebook.com/peterffyattilapecs

Nyilatkozatban jelentette ki a 23 megyei jogú város vezetőjét tömörítő Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) kilenc, nem kormánypárti polgármestere, hogy nem fizetnek tagdíjat a szervezetnek, mert a kormány által a hétvégén bejelentett elvonások miatt erre nem tudnak költeni – vette észre a Mérce.

Elhatárolódunk a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke által kiadott nyilatkozattól. Azt kérjük Szita Károlytól, hogy a jövőben szakmai alapon képviselje a szövetséget, és tartózkodjon a szervezet egésze nevében tett, politikai alapú nyilatkozatoktól. Közösen úgy döntöttünk, hogy a 2021-es költségvetésben az MJVSZ-tagdíjra szánt, többmillió forintos összeget is a járvány elleni védekezésre fordítjuk, mivel a helyi iparűzési adóbevételek megvonása után minden forintra szükségünk lesz.

A kaposvári fideszes polgármester nem tiltakozott, sőt üdvözölte a kormány azon döntését, hogy jövőre elengedik az iparűzési adó felét a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók számára. Márpedig ez több városvezető szerint is az önkormányzatiság végét jelenti.

Hasonló cikkünk  Újabb válságkezelő intézkedéseket vezet be Orbán Viktor

Szombaton Orbán Viktor ugyan konzultált az MJVSZ tagjaival a kormánydöntésről, de az egyeztetésen egyedüli ellenzékiként résztvevő Péterffy Attila szerint csupán látszategyeztetés volt, ahol a kormány „lesöpörte” az iparűzési adó csökkentése elleni érveket.

A kilenc ellenzéki polgármester nemcsak elhatárolódott Szita Károly nyilatkozatától, hanem felvetették, hogy ki is léphetnek az MJVSZ-ből.

A tiltakozók névsora a következő:

  • Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének társelnöke
  • Botka László, Szeged polgármestere
  • Veres Pál, Miskolc polgármestere
  • Nemény András, Szombathely polgármestere
  • Csőzik László, Érd polgármestere
  • Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere
  • Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere
  • Szűcsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere
  • Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere
Hasonló cikkünk  Amit a kormány elvon, arra nagy szükség van Kecskeméten, mutat rá a polgármester

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here