fbpx
15.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Kecskemét nem kap kormányzati kompenzációt az iparűzési adó kieső bevétele miatt

- Advertisement -

Gulyás Gergely miniszter tegnap jelentette be, hogy 23 milliárd forintot szánnak a 25 ezer főnél népesebb települések kompenzálására. Ugyanis korábban az iparűzési adó felső határát 1%-ban határozták meg, ami az önkormányzatoknál bevétel kiesést okozott. A miniszter szerint tárgyaltak a településekkel, és ez alapján hoztak arányos és méltányos döntést a mostani támogatásról.

A kormány honlapján közzétett lista szerint Kecskemét nem kap támogatást ebben a csomagban.

Működési célra a megyében Baja (560 millió), Kiskunfélegyháza (530 millió) és Kiskunhalas (380 millió) kap pénzt, fejlesztési célra egyetlen megyei településnek sem osztottak támogatást.

Korábban arról írtunk, hogy Kecskemét eredetileg 2020-ra 12 milliárd forint iparűzési adóbevétellel tervezett, amit a korábbi években elért és növekvő bevételekre alapozott. A tervet keresztül húzta részben a mindenkit mélyen érintő gazdasági válság, részben pedig a kormány megszorító csomagja, így ütve milliárdos lyukat a kecskeméti költségvetésen. Városunkban az iparűzési adó a működési célú bevételek mintegy felét teszi ki. Kecskemét a gépjárműadó elvonása következtében 415 millió forinttól esett el 2020-ban, amivel a város 2021-ben már nem is tervezhet. Az ingyenes parkolás csak 2020 első félévben 103 millió forint bevétel kiesést okozott. A szolidaritási adó pedig a 2020. évi 1,4 milliárdról közel 3 milliárdra emelkedik 2021-ben a polgármester elmondása alapján.

Hasonló cikkünk:  Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...