Tíz hotelbe is elvitte a barátnőjét, de sehol sem fizetett a kecskeméti csaló

0
freepik.com

Többrendbeli üzletszerű csalás és lopás miatt emelt vádat Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 2018 júliusa és 2019 januárja között egy kecskeméti benzinkúton, valamint kilenc kecskeméti és egy lakiteleki szállodában követett el csalásokat és lopásokat.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu érdeklődésére azt közölte, hogy a férfi érzelmi viszonyban állt azzal a nővel, akivel járta a hoteleket, és beismerte a bűnösségét a büntetőeljárás során.

A férfi két alkalommal tankolt az egyik kecskeméti benzinkúton összesen 5 ezer 500 forint értékben. A tankolás után azonban fizetés nélkül elhajtott, az üzemanyag árát már a tankolás megkezdésekor sem akarta kifizetni. A második tankoláskor egy kis harapnivalót és üdítőt is magához vett, de ezt sem fizette ki. Otthagyta a személyi igazolványát azzal, hogy a pénzt majd később hozza. A benzinkutas azonban hiába várta vissza a csalót, végül az édesanyja fizette meg a kútnak okozott kárt.

Hasonló cikkünk  Visszapillantó tükröket rongált meg az ittas garázda

A férfi ezen kívül 2018 novembere és 2019 januárja között kecskeméti és lakiteleki szállodákat is megkárosított. A csaló összesen kilenc kecskeméti és egy lakiteleki hotelbe jelentkezett be egy nőismerősével, aki nem tudott a bűncselekményekről. A  férfi már a recepción való bejelentkezéskor tudta, hogy a szállodai szolgáltatások árát vagy ezek egy részét nem fogja kifizetni.

A módszere az volt, hogy amikor a távozáskor a recepción a bankkártyáját a terminál fedezethiány miatt visszautasította, azt mondta a recepciósnak, hogy kimegy az autójához a másik bankkártyájáért hogy azzal fizessen. Fizetés helyett azonban kereket oldott és indult a következő hotelbe.

A férfi a csalásokkal mintegy 374 ezres kárt okozott a szállodáknak, a legkisebb kárösszeg 750, míg a legnagyobb 116 ezer forint volt. A férfi két hotelből lopott is: ágyneműket, poharat, evőeszközöket vitt magával, de az egyik szálloda folyosójáról két akvarell festményt is lefeszített a falról. A lopásokkal összesen 35 ezer forint kárt okozott. A csalásokkal és lopásokkal okozott teljes kárt részben a férfi, részben pedig az édesanyja kifizette.

Hasonló cikkünk  Visszapillantó tükröket rongált meg az ittas garázda

Az ügyészség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás és lopás miatt emelt vádat a férfi ellen.