fbpx

FRISS HÍREK

Az olasz húskirálytól próbáltak több soron pénzt kicsalni, most börtön várhat rájuk

- Advertisement -

A Központi Nyomozó Főügyészség két ügyvédet, négy férfit és egy nőt vádol vesztegetést állítva és hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekményekkel. A vádlottak Piero Pini olasz húskirálytól próbáltak kicsalni kétmillió eurót különböző módokon, például a miniszterelnök vejére, Tiborcz Istvánra hivatkozva. Tiborcz korábban már közölte, hogy visszaéltek a nevével, nem ismeri a vádlottakat.

Piero Pini olasz származású nagyvállalkozó többek között Kiskunfélegyházán is vágóhidat üzemeltet. A per elsőrendű vádlottja, H. Ákos ügyvéd meghatalmazott védője volt Pininek, amikor 2020 októberében vádat emeltek bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt Pini ellen. A büntetőper jelenleg is folyamatban van a Kecskeméti Törvényszéken.

A vádirat szerint H. Ákos 2019-ben átvett 120 millió forintnak megfelelő eurót az akkor még letartóztatásban lévő Piero Pini utasítása alapján annak testvérétől, hogy felhajtson olyan bűnügyeket, amelyeket az ügyészség elé tárva vádalkut köthetnek Piero Pinivel és a letartóztatását megszüntethetik. Az ügyvéd ezen törekvései azonban nem jártak eredménnyel.

2020 júniusában H. Ákos egy régi védencének, aki jól ismert alakja volt a kecskeméti éjszakának, elmesélte: ő védi a milliárdos olaszt, akitől már kapott 70 millió forintot, valamint azt, hogy a volt felesége által – Gyugyi Csilla, jelenleg a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vezetője –, befolyásolni tudja a büntetőeljárást.

A vádirat szerint az ügyvéd felajánlotta a férfinek, hogy úgy mutatná be őt Piero Pininek, mint aki Tiborcz Istvánnal jó kapcsolatot ápol, továbbá abban is megállapodtak, hogy keresni fognak még valakit, akit magas rangú minisztériumi tisztviselőnek fognak beállítani. Az ügyvéd szerint ezért a látszólagos ügyintézésért kétmillió eurót is le lehet gombolni Piniről.

Hasonló cikkünk:  Polt Péter lemondását követeli Magyar Péter, miután az ügyészség beidézte őt

Miután az ügyvéd bemutatta egykori védencét Pininek, a vádirat szerint tört magyarsággal a következőket mondta: „Hallom Tiborc barát, mennyi pénz? Én adok.” A férfi erre azt válaszolta, neki ne adjon semmit, majd küld valakit, akivel mindezt elintézheti.

Egy hölgyet vettek rá arra, hogy magas rangú minisztériumi tisztviselőnek adja ki magát, és aki azt ígérte Pininek, hogy lekerül róla a nyomkövető, a fiát kiengedik az előzetes letartóztatásból, továbbá jelentősen csökkenteni fogják ügyében a több milliárdos kárértéket. Szolgálataiért kétmillió eurót kért, ebből egymilliót előre kellett volna fizetnie Pininek. A harmadrendű vádlott hölgy jutaléka ebből ötmillió forint lett volna. A találkozóra az ügyvéd házában került sor Kecskeméten.

Miután a pénz összeszedésére Pini néhány nap haladékot kért, nem fizette ki az első egymillió eurót, arra hivatkozva, hogy korábban már fizetett az ügyvédnek és az akkor vállaltak sem teljesültek.

Több vádpont is van ezen kívül az ügyvéd ellen:

  • Egy szakértői ügyvédcsapatra hivatkozva akartak kétmillió eurót kicsalni Piero Pinitől, akik megoldanák Pini ügyét.
  • A főügyész feleségére hivatkozva kért 10 millió forintot azért, hogy megszüntessék védence előzetes letartóztatását.

A vádhatóság beismerésükért cserébe az előkészítő tárgyaláson négy év letöltendő börtönbüntetést indítványozott H. Ákos elsőrendű vádlottra. Mellékbüntetésül 6 millió forint pénzbüntetésre és ügyvédi foglalkozásától végleges eltiltást kért.

A debreceni Ny. Péterre 3 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést indítványozott az ügyészség beismerés esetében, mellékbüntetésül 3 millió forint pénzbüntetést és végleges hatályú ügyvédi foglalkoztatástól eltiltást.

A két ügyvéd nem fogadta el az ügyészség ajánlatát, ezért ellenük rendes tárgyaláson fog ítélet születni. Piero Pini viszont elfogadta az indítványozott egy év két évre felfüggesztett börtönt.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...