Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Cegléden vett ásványvizes céget Mészáros Lőrinc

- Advertisement -

A korábbi piacvezető, mostanában azonban hanyatló Aquarius-Aqua is a felcsúti milliárdos érdekeltségébe került.

Mészáros Lőrinc cégbirodalmában ugyan eddig sem voltak ritkák a felcsúti milliárdosra utaló cégnevek, a Mészáros Csoport vagy a felcsúti futballisták mezén is látható Mészáros&Mészáros Kft. És most itt van a csoport ásványvizes cége is, a herceghalmi Aqua Lorenzo Kft.

Telex vette észre, hogy a Gazdasági Versenyhivatal január 28-án engedélyt adott az Aqua Lorenzo Kft.-nek, hogy felvásárolja az Aquarius-Aqua Kft.-t.

Utóbbi az ország legnagyobb ásványvízgyártója volt egykoron, az albertirsai üzem főleg az alsókategóriás ásványvizek piacán volt erős, de energiaitalt és üdítőt is gyártott. A cég a tulajdonos áfacsalási ügye után az elmúlt években eljelentéktelenedett, és 2019 végén csődvédelmet kért.

Mészáros Lőrinc nem új szereplő az ásványvízpiacon, de azért a bicskei Vivienvíz nevű cége nem volt túl jelentős, igaz, a MÁV-val volt egy nagy szerződése.

A hazai ásványvízpiacon jelenleg az olasz San Benedetto-csoport (Magyarvíz, Lajosmizse), a szintén olasz hátterű Central Europe Mineral Water Holding (Szentkirály-Kékkúti) és a Coca-Cola (NaturAqua, Zalaszentgrót) a három legfontosabb szereplők, nagyjából a piac 75 százalékát fedik le.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version