Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kunadacsi testvérpár került rendőrkézre

- Advertisement -

A kunszentmiklósi rendőrök rablással és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják megalapozottan a férfiakat.

Egy szabadszállási férfi 2020. augusztus 8-án délután rokonlátogatóba vitte egyik ismerősét Kunadacsra. A házban lakó testvérpár egy állítólagos rokoni tartozás miatt belekötött a sofőrbe: őt azzal fenyegették meg, hogy elviszik az autóját. Az incidens odáig fajult, hogy valóban beültek a kocsiba, azt egy bicskával beindították, majd elhajtottak. A járművet az idősebb fivér vezette, azzal szándékosan behajtott egy tanyára, ahol elütött egy kutyát, ami később elpusztult. Ezután egy lucernaföldre is ráhajtott, ahol végül elakadt, majd az autó mozdítható értékeit – az akkumulátort, a magnót, a hangszórót, a kesztyűtartóban tárolt okmányokat – testvére segítségével ellopta. A jármű hátsó ülésén egy női kézitáska is volt, amiből eltulajdonították a pénztárcát a benne lévő személyes iratokkal és pár ezer forinttal együtt.

A történtek után a fivérek egy tanyára csalták a sértettet azzal az ürüggyel, hogy visszaadják a kocsiját. A szabadszállási férfi édesapjával érkezett a testvérpárhoz, akik vitába keveredtek az idősebb férfival, ami tettlegességig fajult. A bántalmazásban részt vett a fivérek apja is. A történteket a szabadszállási sértettek bejelentették a rendőrségen.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a kunszentmiklósi rendőrök 2021. február 16-án elfogták és őrizetbe vették a kunadacsi testvérpárt. A 32 és 24 éves férfiakat rablás, többrendbeli lopás és testi sértés gyanúja miatt kihallgatták. Az idősebb fivért állatkínzással is, míg 57 éves apjukat kizárólag testi sértéssel gyanúsítják a nyomozók.

A rendőrök előterjesztést tettek az őrizetbe lévő gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására. A legidősebb férfi az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version