Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Szemereyné és Szeberényi városvezetők bajban lehetnek egy kormánymegbízott mondatai alapján?

- Advertisement -

Tavaly ilyenkor, amikor a képviselők vagyonnyilatkozatai már nyilvánosak voltak, a kormánypárti sajtó gőzerővel rontott rá a Budapest II. kerületének szocialista polgármesterére, Őrsi Gergelyre. Mondván, hogy polgármestersége mellett egy cég felügyelőbizottságának elnöke is, és onnan is felvesz 322 ezer forintot.

Összeférhetetlenségi vizsgálat indult

Sára Botond, a Fővárosi Kormányhivatal kormánymegbízottja akkoriban bejelentette, hogy főként ellenzéki polgármesterekkel és alpolgármesterekkel szemben merült fel összeférhetetlenség, és ezért viszgálatot indít a hivatal.

A kormányárti sajtó egyöntetűen hozta, hogy Sára Borond szerint

egyetlen főállású városvezető sem kaphat két helyről fizetést.

A Hír TV-nek nyilatkozott is erről. Azt mondta, hogy az önkormányzati törvény nem véletlenül korlátozza a főállású településvezetők álláshalmozását. Hiszen nekik a város ügyeivel kell foglalkozniuk – tette hozzá.

Az Alapjogokért Központ, amely Orbán Viktor egyik beszédjén felbuzdulva elkészítette az „igazság, erő, felemelkedés – Együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét – keszuljetek.hu” kampányfilmet, azt nyilatkozta ez ügyben, hogy

A polgármesteri feladatok ellátása egész embert kíván.

Ezek után már nem meglepő, hogy a központ elemzője azt nyilatkozta, hogy

„a pozíciók halmozásának jelensége azt bizonyítja, hogy a baloldali politikusok a tíz év ellenzéki lét után ki vannak éhezve a hatalomra.”

A Mandiner akkor azt írta, hogy azzal nem érvelhet Őrsi, hogy a felvett fizetést szétosztja, mert „Összeférhetetlen pozícióból ugyanis nem származhat olyan keresménye, amely felett szabadon rendelkezhet.” A lap akkor azt írta, hogy az összeférhetetlenség „megszüntetésnek tehát az a módja, hogy

vagy lemond a felügyelőbizottsági elnöki vagy polgármesteri pozíciójáról, vagy bármelyik tisztségét díjazás nélkül folytatja tovább.”

Szemereyné Pataki Klaudia és Szeberényi Gyula Tamás is vesz fel fizetést felügyelőbizottsági munkájuk után

A kecskeméti vagyonnyilatkozatok alapján már megírtuk, hogy Szemereyné Pataki Klaudia főállású polgármester a mintegy 1 milliós fizetése mellé 1,6 millió forintot kap a Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottsági tagságáért.

Bár szemléztük az alpolgármesterek és képviselők nyilatkozatait, de arról konkrétan nem írtunk még, hogy Szeberényi Gyula Tamás főállású alpolgármester szintén felügyelőbizottsági tag, mégpedig a Polgárdiban székelő Vertikál Zrt.-nél, amely egy többségi ottani önkormányzati tulajdonnal megalakult hulladékgazdálkodási cég. Innen havonta 180 ezer forintot vesz fel a nyilatkozata alapján.

Őrsi már nem felügyelőbizottsági elnök

Egy éve arról is beszámolt lelkesen a kormányzati sajtó, hogy amennyiben az érintett városvezetők nem szüntetik meg összeférhetetlenségüket, akkor bírósági úton kényszerítik ezt ki. Hogy a vizsgálatnak mi lett az eredménye, arról semmit nem találtunk a hírek között, mindenesetre a megnevezett Őrsi Gergely szocialista polgármester legfrissebb vagyonnyilatkozatában már nem szerepel felügyelőbizottsági tevékenység.

 

- Advertisement -
Exit mobile version