Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Vonattal Budapestre ingázók figyelem: felújítás miatt változik a menetrend április 6-tól

- Advertisement -
Őszig komoly változásokra kell készülniük azoknak, akik rendszeresen közlekednek vonattal Budapestre, ugyanis április 6-tól folytatódik a Budapest-Cegléd vasútvonal felújítása – közölte a MÁV-Start.

Változik a menetrend a kivitelezés első üteme alatt, április 6-tól június 18-ig. A Budapest-Szeged Intercityk Monoron is megállnak, délután és este pedig a fővárosból Szeged felé tartó járatok megállnak ezen kívül Pilisen és Albertirsán is.

A főváros agglomerációjának fejlesztése zajlik

A Budapest–Cegléd–Szolnok (100a) vasútvonal a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája: naponta több mint 210 személyszállító és 50 tehervonat közlekedik, évente pedig több mint 11 millióan veszik igénybe. Kapacitásának, menetrendszerűségének javítását és stabil fenntartását a vasúttársaság kiemelten kezeli. Tavaly a Nyugati pályaudvar és Városliget elágazás közötti szakasz átépítésével kezdődött a vonal felújítása, ami idén április 6-tól a Vecsés­–Üllő–Monor szakaszon folytatódik, és több fázisban, tervezetten ősz végéig tart. Az idei munkákat a MÁV 20 milliárd forintos kormányzati támogatással valósítja meg.
Letölthető dokumentum.

 

- Advertisement -
Exit mobile version