Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A magyarok 33 százaléka gondolja azt, hogy az ország demokratikus

- Advertisement -
A Demokráciák Szövetsége Alapítvány megbízásából készült felmérés 53 ország és nagyjából 50 ezer válaszadó bevonásával a demokrácia megítéléséről. A közvélemény-kutatás rámutatott arra, hogy a demokrácia támogatottsága továbbra is magas, annak ellenére, hogy a demokratikus országok állampolgárai kevésbé értékelik jónak kormányaik járványkezelését, mint a kevésbé demokratikus országokban élők.

2020 tavaszán az emberek mind a demokratikusabb, mind a kevésbé demokratikus országokban egyaránt elégedettek voltak kormányuk járványkezelésével (70%), azonban egy évvel később február és április között már kevésbé voltak elégedettek az emberek.

Norvégiában, Svájcban és Svédországban a válaszadók elégedettek az országuk demokratikusságával, de a kínaiak is 71 százalékban vélekedtek úgy, hogy megfelelő a demokrácia szintje az országban. Oroszországban azonban csak az emberek 33 százaléka gondolja így.

Magyarországon a megkérdezettek mintegy 33 százaléka gondolja azt, hogy Magyarország egy demokratikus állam, ezzel az eredménnyel pedig Nigériával, Iránnal, Lengyelországgal és Venezuelával vagyunk egy szinten.

via 444.hu

 

- Advertisement -
Exit mobile version