fbpx
9.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

„Amíg nagy baj nem történik…”

- Advertisement -

A címben szereplő idézet szokott elhagozni sokak szájából, amikor valami nem tetszik nekik, és azzal igyekeznek súlyt adni mondanivalójuknak, hogy valamilyen tragédia jövőképét vetítik ki. És vannak olyan helyzetek, amikor tényleg megtörténik a tragédia, és rájövünk, hogy hallgatnunk kellett volna az aggodalmaskodókra.

Nem, most nem a koronavírusról fogunk írni, és nem is az oltásokról. Hanem a Kecskeméten évek óta zajló illegális autóversenyekről.

Ha beírjuk a google-be, hogy a kecskemét és gyorsulás szavakat, akkor két régebbi (2016, 2017) és egy friss (2021) videót kapunk. Ha lentebb tekerünk, akkor minden kecskeméti újságból találunk linket, amelyeken illegális gyorsulási versenyekről írnak. A nagy Tesconál, és a kiskörúton. Pontosan ismert helyeken, pontosan ismert időpontokban. A 40 fölöttiek emlékezhetnek, hogy ez már 30 éve így megy. Akkor még nem volt nagy Tesco, de a kiskörút régóta létezik. Kis kereséssel gyorsan megtalálhatjuk az RTL 20 évvel ezelőtti riportját, ami a Centrum áruház mellett készült az akkori „versenyzőkkel”.

Hasonló cikkünk:  Kányádi Sándor, Weöres Sándor és Buda Ferenc verseitől volt hangos a főtér

Mindenki tudja, hogy mi történik. 30 éve legalább. Közben telepítettünk 50-100 kamerát a városban. Körforgalmakkal lassítottuk a hosszabb szakaszokat. Péntek esténként látjuk a Tesco parkolóban kempingszékkel érkező nézőket.

És csak annyit mormolunk az orrunk alatt: addig jó, amíg nagy baj nem történik…

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...