fbpx

FRISS HÍREK

A fideszes „kulturális elit” egy emberként áll ki Vidnyánszky Attila mellett

- Advertisement -

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója hétfőn benyújtotta lemondását, miután egy Rómeó és Júlia előadáson két színész megsérült: Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót a mentők kórházba szállították, mindkettőjüket meg kellett műteni, miután négy métert zuhantak a díszletről. Csák János miniszter azonban nem fogadta el a lemondást, helyette azt mondta, hogy várják meg a belső vizsgálat végét.

Vidnyánszky interjút adott szerdán a Magyar Nemzet kormánylapnak, amelyben elmondta, hogy a két színész a körülményekhez képest jól van, de a testi gyógyulás mellett a lelki is fontos, ezért több pszichológussal is felvették már a kapcsolatot, hogy segítsenek nekik, illetve a társulat minden tagjának.

Hozzátette, hogy személy szerint nagyon örül annak, hogy a rendőrség vizsgálódik, és ezzel párhuzamosan már elindult a színház belső vizsgálata is, ami miatt újra felépítették a díszleteket. Az elmúlt napokban pedig rengeteg támogató üzenetet kapott.

„Megható, hogy ilyen komoly, saját szakterületükön belül elvitathatatlanul meghatározó személyiségek, művészek, igazgatók jelzik nekem szinte az egész kulturális életből, hogy támogatnak, és fontos volna, hogy maradjak. De legalább annyira megható az a sok száz e-mail és sms, amelyek közül sokról azt sem tudom, ki küldi. Szívmelengető, hogy ennyien szurkolnak a színháznak és nekem Budapestről, a külhoni területekről, vidékről és külföldről egyaránt, és jelzik azt, mennyire fontosak vagyunk” – fogalmazott.

Hasonló cikkünk:  Ezernyi református hívő nevében is nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását

A fideszes „kulturális elit” egy emberként mozdulását jól illusztrálta az Origo is, ahol olyan címek jelentek meg, mint „Ókovács Szilveszter: Attila, maradj!”, vagy „Káel Csaba is azt kéri, ne fogadják el Vidnyánszky Attila lemondását”, vagy „Demeter Szilárd bízik benne, hogy Csák János miniszter nem fogadja el a lemondást” és még lehetne sorolni.

Felmerült utolsó kérdésként, hogy a Rómeó és Júlia díszleteivel kapcsolatban többen jelezték: kockázatosnak tartják. Az igazgató szerint ez hozzá nem jutott el, de valóban volt a színészek között, aki két éve, a főpróba idején jelezte, hogy van egy rész, amin alakítani kéne, de a vasfüggöny adottságai ezt nem tették lehetővé. Majd hozzátette:

„Úgy érzem, sokan kihasználják most ezt a helyzetet, és nemtelen támadást indítottak a színház és a személyem ellen. Azt gondolom, hogy a szokásos viszálykodásnak most nincs itt az ideje.”

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...