fbpx

FRISS HÍREK

Az SK komáromi akkugyárából nyolc embert kellett kórházba szállítani

- Advertisement -

Nagy a félelem az emberekben és emiatt az ellenállás az egyre szaporodó akkugyárak miatt. Ezen nem fog segíteni, hogy vasárnap este szúrós szag terjedt és több dolgozó fejfájásra panaszkodott az SK komáromi akkumulátorgyárában. A katasztrófavédelem szerint a helyszínt ellenőrző tűzoltók nem találtak határértéket meghaladó veszélyes anyagot a gyár levegőjében.

Hétfőn reggel több, egymástól független forrásból úgy értesült a Telex, hogy vasárnap este üzemzavar volt az SK komáromi akkumulátorgyárában. A helyiek körében pedig elterjedt, hogy az üzemben veszélyes vegyi anyag szivárgott.

„A gyárból mentők viszik el az embereket sziréna nélkül, kivonult a rendőrség és a katasztrófavédelem, a dolgozókat kiterelték a gyár előtti parkolóba. A gyár körül szúrós szagú a levegő, irritálja a szemet és a torkot” – írt a lapnak a Kiálltunk Ácsért civil szervezet.

Hasonló cikkünk:  "Drasztikusan nagy változtatásokban gondolkodunk" - részletesen is beszámolt terveiről a kecskeméti közlekedést megreformálni vágyó aktivista

A katasztrófavédelem méréseket végzett, ami szerint a levegőben hidrogén-cianid és nitrogén-dioxid volt, de mindkettőből jóval a határérték alatt. Az Országos Mentőszolgálat szerint 8 embert szállítottak kórházba fejfájás, émelygés, mérgezés gyanú miatt, stabil állapotban.

Az SK komáromi gyárában 2022 januárjában hidrogén-cianid és ammónia szivárgott, ami miatt több dolgozójuk rosszul lett. Egy másik esetben 29 dolgozójuk volt kitéve nagy mennyiségben vagy hosszú ideig rákkeltő anyagoknak.

Az LMP bejelentette, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, hogy kiderüljön, kinek a mulasztása miatt történt a baleset. A párt már korábban is szerette volna elérni, hogy az akkugyáraknak kötelező legyen közzétenni a monitoringadataikat.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...